''Νέο Σύνταγμα, μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία'' από το ΕΠΑΜ σήμερα στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής.

Η διάσωση της χώρας μπορεί να επιτευχθεί με περισσότερη, βαθύτερη και όχι λιγότερη δημοκρατία. Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας. Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) πιστεύοντας ακράδαντα στην πραγματική δημοκρατία έχει θέσει ως ένα από τα πέντε βασικά του προτάγματα τη δημιουργία Νέου Συντάγματος, από τον ίδιο το λαό, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

Για το λόγο αυτό το Ε.Πα.Μ Ξάνθης διοργανώνει ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με θέμα: ''Νέο Σύνταγμα, μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία’’ με κεντρικό Ομιλητή τον Αναστάσιο Συριανό, μέλος του ΕΠΑΜ, Πολιτικό Κοινωνιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου ''Το Συμβόλαιο της Υποταγής''.

Ο ομιλητής θα αναλύσει τα ''λάθη'' του υπάρχοντος Συντάγματος , τον τρόπο αλλαγής του, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης ενώ παράλληλα θα αναπτύξει προτάσεις άμεσης Δημοκρατίας με ευρεία συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν τον τόπο και τη χώρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις μετά το πέρας της εισήγησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης στις 19 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 (8.00 μμ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

                                                                   Η Συντονιστική Ομάδα Ε.Πα.Μ Ξάνθης

 

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά