Συμμαχίες με την κοινωνία αναζητά η ΑΔΕΔΥ / Στην Ξάνθη χθες ο Γ.Γ. Ερμής Κασσές

Άνοιγμα στην κοινωνία-σε εργαζόμενους και ανέργους-επιχειρεί αρχής γενομένης  από την 48ωρη απεργία που κήρυξε για την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση υπαλλήλων και δομών του δημοσίου , προκειμένου να τερματίσει την έντεχνη τακτική του αυτοματισμού της ελληνικής κοινωνίας που καλλιεργείται από την αρχή ακόμη της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης – και αφύπνισης- των συναδέλφων του ενόψει των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου, ο Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε χθες την Ξάνθη και για μια ακόμη φορά ενημέρωσε για τα σχέδια της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ τους υπαλλήλους του δημόσιου, τα οποία ενεργοποιούνται μέσω της αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού και δομών.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την αξιολόγηση και του έμψυχου δυναμικού του δημοσίου και των δομών του αλλά υπό προϋποθέσεις με κοινά αποδεκτά κριτήρια που θα βασίζονται σε στόχους, στρατηγική και θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική για τον πολίτη δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Κασσές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι τόσο η αξιολόγηση όπως προωθείται όπως και η επιχειρούμενη αντιστοίχηση μισθού και παραγωγικότητας, αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στις απολύσεις που ως τιμωρία απαιτεί η τρόϊκα και αποδέχεται η κυβέρνηση.

Ο καθαρός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας είναι μόλις 370.000, αριθμός που είναι πολύ πιο κάτω και από το μέσο όρο της Ε.Ε., τόνισε, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας είναι μόλις 8 δις και όχι 20 δις όπως αυθαίρετα και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση.

Όσο δε για τους επίορκους που επίσης πολυδιαφημίστηκαν στο πλαίσιο πάντα της τακτικής διχασμού της κοινωνίας , η θέση της ΑΔΕΔΥ είναι ξεκάθαρη και εκφρασμένη με κατηγορηματικό τρόπο : η Πολιτεία έπρεπε και πρέπει να τους απομακρύνει άμεσα.

Τέλος, σε ότι αφορά την απροθυμία των συναδέλφων του να ανταποκρίνονται στις κινητοποιήσεις που αποφασίζει ο κλάδος, ο κ. Κασσές εκτίμησε ότι από τη στιγμή που προτείνονται ακόμη και ανέξοδες μορφές διαμαρτυρίας –π.χ. με ανοιχτές συνελεύσεις στο χώρο εργασίας κ.α- και δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση, τότε ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να τις συλλογίζεται στον καναπέ του, στον οποίο δείχνει προτίμηση : ‘όποιος δεν αντιδρά είναι υπεύθυνος και μοιρολάτρης’ είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

Kasses-20022014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

 
Κοινωνικά
Πολιτικά