Μ Φανουράκης: Τρεις παρελάσεις μέχρι και την Κυριακή.

Με το βλέμμα στραμμένο στην παιδική καρναβαλική παρέλαση που θα γίνει -για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού- αύριο Παρασκευή στις 15:30 , το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου και η Οργανωτική Επιτροπή, προγραμματίζουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το κλείσιμο των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, τόνισε ότι οι συμμετοχές για την παιδική καρναβαλική παρέλαση αυξάνονται και με αιτήματα επισκεπτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τα παιδιά τους ενώ η προετοιμασία για τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση έχει ήδη ολοκληρωθεί. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους θα ξεκινήσουν από τη γνωστή αφετηρία όλων των καρναβαλικών παρελάσεων, την παλιά Αστυνομία , και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Δημοκρατίας όπου θα διασκεδάσουν με ζογκλέρ και κλόουν, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα πολλά διαδραστικά παιχνίδια και μέσω του παιχνιδιού να έχουν ενεργό συμμετοχή στο θεσμό.

Παράλληλα το τριήμερο πριν την Καθαρά Δευτέρα εκτός από την παιδική παρέλαση, οι διοργανωτές προετοιμάζονται πυρετωδώς και για την βραδινή παρέλαση του Σαββάτου αλλά και για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής.

Όπως τόνισε ο κ. Φανουράκης γίνονται οι τελευταίες δοκιμές για τη διέλευση των αρμάτων, οι 28 σύλλογοι είναι ενήμεροι για τη σειρά εμφάνισης και τον κανονισμό λειτουργίας και γίνονται συσκέψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων αστυνόμευσης που θα απαιτηθούν.

Για μια ακόμη φορά ο Μ.Φανουράκης κατέθεσε δημόσια την άποψη του ότι δεν θα πρέπει να διατίθεται το Λημνίο ως χώρος εγκατάστασης μικροπωλητών – η θέση του για οριοθέτηση χώρου σε άλλο σημείο εκτός του κέντρου είναι γνωστή- και γνωστοποίησε ότι η καμπάνια ενημέρωσης για τις Θ.Λ.Ε της Ξάνθης σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, με έντυπο υλικό αποδίδει καθώς οι διοργανωτές ενημερώθηκαν για αφίξεις επισκεπτών από Βουλγαρία και Κωνσταντινούπολη κατά το τελευταίο τριήμερο.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Fanourakis-27022014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Καρναβάλι
Πολιτιστικά
Τοπικά