Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης για τα ΤΟΠ.Σ.Α. του Δήμου Ξάνθης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, από την  Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Απασχόληση Δήμου Ξάνθης» η  πρώτη ενημερωτική ημερίδα του προγράμματος «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών του δήμου Ξάνθης». 

Η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να πληροφορηθούν από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη, τον πρόεδρος ΑΣ «Απασχόληση Δήμου Ξάνθης» Στέργιο Τζουβανίδη και την  Ελένη Διαφωνίδου από το  ΚΕΚ "ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ"για τις δυνατότητες τους προγράμματος, τους κύκλους επιδοτούμενης σεμιναριακής κατάρτισης και τους τρόπους με τους οποίους θα δρομολογηθεί η άρση του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την Αίτηση Συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

 Το έργο είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων που στοχεύει στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη 80 ανέργων, μέσα από τη δραστηριοποίησή τους σε επαγγέλματα που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τα πολιτιστικά και τουριστικά χαρακτηριστικά του δήμου Ξάνθης. Ωφελούμενοι μπορούν να είναι οι ενδιαφερόμενοι (μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Ξάνθης), που πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι, απόφοιτοι γυμνασίου, λυκείου, ΑΕΙ/ΤΕΙ

- Νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν επέκταση δραστηριοτήτων στους τομείς πολιτισμού και τουρισμού

- Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που επιθυμούν να κάνουν επέκταση δραστηριοτήτων στους τομείς πολιτισμού και τουρισμού (με ατομικό πραγματικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες έως 3.000 €, το δε πραγματικό ή αντικειμενικό εισόδημα από λοιπές πηγές έως 9.000 € για το οικονομικό έτος 2013).

 

Κοινωνικά
Τοπικά