Το ψηφοδέλτιο της Π.Ε Ξάνθης και τις προγραμματικές του δεσμεύσεις παρουσιάζει τη Δευτέρα ο περιφερειακός συνδυασμός Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση

Την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης, με υποψήφια αντιπεριφερειάρχη την κ. Βασιλική Αγοραστού, στην Π.Ε.Ξάνθης γνωστοποίησε η ίδια μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, τονίζοντας ότι :’η επιλογή των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων έγινε στοχευμένα ώστε να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της προγραμματικής δέσμευσης που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση της Δευτέρας για το Νομό Ξάνθης.

Η κ. Αγοραστού υποστήριξε ότι ο συνδυασμός δεν έκρυψε ποτέ ότι κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντιθέτως, κόντρα στις νέες λογικές περί ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών συνδυασμών, δηλώνει ότι ουδείς από τους συμμετέχοντες στη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκησηδεν απαρνήθηκε και δεν θα απαρνηθεί την ιδεολογική του ταυτότητα.

Η κ. Αγοραστού παρουσίασε τους βασικούς άξονες της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού , εστιάζοντας στα παρακάτω:

Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Υγεία-Παιδεία-Ηλ.Ρεύμα-Νερό-Σίτιση-Στέγαση είναι δημόσια αγαθά που πρέπει να τα απολαμβάνουν όλοι οι συμπολίτες .

Οικονομική ανάπτυξη με αξιοπρεπή διαβίωση για όλους τους πολίτες της περιφέρειας.

Ανάπτυξη με υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Ανάπτυξη με ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού, μείωση των ανισοτήτων στο εσωτερικό της περιφέρειας καθώς και των ανισοτήτων της περιφέρειας με το κέντρο.

Ανάπτυξη με επαρκείς υπηρεσίες προς τους πολίτες και επαρκή αριθμό υπαλλήλων για αυτό.

Ανάπτυξη με δίκαιη διαχείριση των οικονομικών πόρων και χρησιμοποίησή τους για τις ανάγκες των πολιτών και όχι για τα αντιπαραγωγικά σχέδια των μεγαλοεργολάβων.

Ανάπτυξη με ήπια εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος και εξουθένωση της γης και των ανθρώπων.

Ανάπτυξη με Δημόσια Παιδεία, προσανατολισμένη προς την καινοτομία και την έρευνα.

Ανάπτυξη με Υπηρεσίες Υγείας, για όλους τους πολίτες, τέτοιες που να συμβάλλουν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Τέλος, ανάπτυξη με διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της περιφέρειας ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, καταγωγής και θρησκεύματος.

Ανάκτηση της εργασίας και τόνωση της ζήτησης. Ως παραδείγματα τέτοιας ανάπτυξης ανέφερε τα εξής:

Η ανακύκλωση των σκουπιδιών η οποία εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη μπορεί να αποφέρει σημαντική κερδοφορία.

Η αλλαγή της όδευσης του ΤΑΠ με ταυτόχρονη εκτροπή της παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Η προστασία των ορεινών όγκων από τις εξορύξεις συνοδευμένη από το σχεδιασμό για την τουριστική αξιοποίηση τους μπορεί να γίνει πηγή σημαντικών εσόδων.

Ο εξορθολογισμός της οργάνωσης λιμανιών και δημόσιων δομών θα τα κρατήσει υπό δημόσιο έλεγχο, καθιστώντας τα κερδοφόρα σε βάθος χρόνου.

Τα χρήματα – υποστήριξε– θα προκύψουν από έναν συνδυασμό χρηματοδοτικών πόρων από τρία πεδία:

Από κρατικούς πόρους στη μείωση των οποίων όχι μόνο δεν θα συναινέσουμε –όπως δυστυχώς έκανε η απερχόμενη αρχή με σύμφωνη τη μείζονα αντιπολίτευση στην περιφέρεια– αλλά θα διεκδικήσουμε την αύξησή τους. Και αυτό-είπε- είναι το καινούργιο.

Από ΕΣΠΑ, Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τομεακά Προγράμματα, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κοινή Αλιευτική Πολιτική, ΣΑΤΑ οργανωμένα και βάσει σχεδιασμού.

Από ιδιωτικές επενδύσεις πάντα στη βάση σχεδίου, για το οποίο η τοπική κοινωνία θα έχει  και γνώση και γνώμη.

Ακούστε την κ. Αγοραστού.

 

 

11.04.2014 Αγοραστού by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά