Ο Λ. Αυγενάκης στην Ξάνθη. Όλη η εκδήλωση.

Με το Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήγθηκε η  περιφερειακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00.
 

Στην εκδήλωση διακρίναμε τους   βουλευτές Α. Δημοσχάκη και Χ. Κυριαζίδη, παρών ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Ε. Λαμπάκης, ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Α. Γαϊτάνης και οι αναπληρωτές του Μπίκας και Βαφειάδης, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου  της ΝΔ Μ. Λαζαρίδης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου, ο πρώην υπουργός Α. Κοντός, οι πρώην βουλευτές Γ. Παυλακάκης και Μ. Ακήφογου, μέλη της Κ.Ε., οι νέοι Πρόεδροι ΝΟΔΕ της Περιφέρειας και Δήμαρχοι, σύμβουλοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ από όλη την περιοχή.

 
 
Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Ν. Κιατίπης.
 
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι θέσεις του κόμματος για το ζήτημα και τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.
 
 “Αποτελεί εταίρο, συνομιλητή και συνεργάτη (η τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού) και πρέπει να ενισχυθεί, να μεταφερθούν πόροι και αρμοδιότητες και ένα πλαίσιο σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Με γονατογραφήματα τύπου Κλεισθένη του κ. Σκουρλέτη δεν γίνεται δουλειά αλλά στόχος τους είναι η εργαλειοποίηση της αυτοδιοίκησης, η δημιουργία κλίματος συναλλαγής και η ανάδειξη μικροστελεχών, αυτά που μπορεί και αγκαλιάζει στην αυτοδιοίκηση ως κεντρικούς παίκτες και συνδιαμορφωτές.” είπε ο κ. Αυγενάκης σημειώνοντας οτι το ζήτημα δεν είναι μόνο το εκλογικό σύστημα αλλά και η γενικότερη αντίληψη της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση. 
 
Ακούστε δηλώσεις του Λ. Αυγενάκη:
 
Ακούστε τον κ.Αλέξανδρο Κοντό:
 
Ακούστε τον κ. Λ. Αυγενάκη στην εισήγησή του:
 
Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο:
 
Ακούστε ολόκληρη την εκδήλωση:
 
 
Οι βασικοί άξονες της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης: 
 
Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
 
Η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Ορισμένοι φόροι θα παρακρατούνται και θα δεσμεύονται υπέρ των δήμων ή των περιφερειών, προκειμένου να επιτελούν καλύτερα το έργο τους.
 
Η εξυπηρέτηση του πολίτη με την  αύξηση των δραστηριοτήτων και των συναλλαγών που μπορούν να διεκπεραιωθούν σε ΚΕΠ.
 
Η προώθηση της χρήσης των ΣΔΙΤ για έργα και υπηρεσίες που ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει σε χαμηλότερο κόστος και με μεγαλύτερο όφελος για τους πολίτες.
 
Η προώθηση των διαδημοτικών συνεργειών για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την εξοικονόμηση πόρων.
 
Ηδιευκόλυνση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από τους δήμους.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά