Δάκρυα στην Ίμβρο. Αποφοίτηση και διάκριση σε διαγωνισμό του CERN στην Ελβετία.

Την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2017- 2018,  το Σάββατο 9 Ιουνίου, πραγματοποίησε το Ελληνικό Σχολείο στα Αγρίδια της Ίμβρου, μια εκδήλωση που παρουσιάζει  μοναδική σημασία και αξία κάθε χρόνο καθώς δίνει το στίγμα της εκπαιδευτικής δουλειάς που γίνεται με πολύ κόπο και μεράκι από όλους τους εκπαιδευτικούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο  Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Μαυροειδής που παρακολούθησε  την εκδήλωση με τη σύζυγό του, o Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Άγκυρα, Συνταγματάρχης Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους, ο Πανοσιολογιότατος Υπογραμματέας της Ιερής Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου πατέρας Γρηγόριος, οι Προέδροι των Ιμβριακών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Αθήνας, γονείς και πλήθος πολιτών που αγαπούν το νησί.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλος,  κατά την ομιλία του σε κάποια στιγμή σημείωσε:

«Ήρθε το τέλος της χρονιάς και αφήνει μια γεύση απροσδιόριστη, γλυκιά και πικρή. Γλυκιά όπως είναι ο πρωινός ύπνος για τους νέους και πικρή όπως είναι η πίκρα του αποχωρισμού μεταξύ ανθρώπων που αναπτύξαν μια σχέση ειλικρινή, φιλική, στέρεη,  ανθρώπινη».

Ως γνήσιος εκπαιδευτικός, έχοντας απόλυτη αίσθηση της ευθύνης απέναντι στους μαθητές του,  ζήτησε συγγνώμη για κάθε παράληψη που ίσως συνέβη από μέρους του κατά τη σχολική χρονιά, παρόλο που η γενικότερη αίσθηση που υπήρχε ήταν αυτή της αισιόδοξα επιτυχημένης πορείας…. Ο δάσκαλος όμως μάλλον σε ακόμη μια εκπαιδευτική διαδικασία που δεν εξαντλείται μόνο μέσα στην τάξη, ήθελε να δώσει το παράδειγμα και την πραγματική σημασία της συγγνώμης ακόμη και αν δεν είναι ρεαλιστικά απαραίτητη…

Σημειώνουμε ότι το σχολείο στην Ίμβρο το προηγούμενο διάστημα στην Ελβετία κατάφερε να διακριθεί στις πρώτες 30 από 195 ομάδες σχολείων από όλο τον Κόσμο σε διαγωνισμό του CERN.

 

Πλήρης η αντιπροσωπεία της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας Θράκης.

Ο Πρόεδρος Παύλος Σταματίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Βάντσος, ο Γραμματέας Γιώργος Κομνηνάρας συγχάρηκαν έναν,  έναν τους μαθητές του σχολείου και ευχήθηκαν τα καλύτερα, εμφανώς ικανοποιημένοι από όλη τη λειτουργία της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Παύλος Σταματίδης στις δηλώσεις του επεσήμανε τη μοναδική σημασία που  έχει η λειτουργία των Ελληνικών σχολείων στην Ίμβρο, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας συνήθως έχουν μακρινούς ορίζοντες και είναι ορατά σε βάθος χρόνου, πράγμα που ρεαλιστικά έχει ανατραπεί με τα σχολεία του νησιού, καθώς η άψογη συνεργασία, καθηγητών μαθητών, ή άριστη επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, η υπομονή και επιμονή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, η αγάπη για το νησί και η υπερπήδηση των δυσκολίων έφεραν απτά αποτελέσματα. «Η διάκριση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό του CERN και τα δάκρυα χαράς στα μάτια των αποφοίτων που δε θέλουν να αποχωριστούν το σχολείο τους εκπαιδευτικούς, τον τόπο είναι η απόδειξη», κατέληξε χαρακτηριστικά, ο κ. Παύλος Σταματίδης.

 

Στην εκδήλωση που παραβρέθηκε η κα. Χριστίνα Μιχαλοπούλου μέλος της Γαλλικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, είναι εκπαιδευτικός που συνδράμει συμβουλευτικά  στη λειτουργία των σχολείων στην Ίμβρο, παρουσιάστηκε η σκέψη να γίνει  μια ανακοίνωση σε  συνέδριο στο οποίο να καταγράφεται  η    εξέλιξη των Ελληνικών σχολείων στην Ίμβρο, καθώς σε μια πρώτη ανάγνωση, υπάρχει η εμφανής λειτουργία των μαθητών, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας να έχουν μια δυσκολία προσαρμογής και τώρα να μη θέλουν να αποχωριστούν το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς, τους φίλους τους, τους γείτονες, τον τόπο, το νησί….

Ο Γιώργος, η Δανάη, η Έφη, ο Θοδωρής, ο Ιερεμίας, ο Νίκος, η Κατερίνα, η Μάρθα, αποφοίτησαν. Τα δάκρυα στα μάτια τους εμφανή και η επιθυμία τους για παραμονή  αδιάψευστη…

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά