Ο “Δον Κιχώτης” πήγε στη Σμίνθη.

Το θέατρο ”Ανατολικά του Νέστου” συνεχίζοντας την περιοδεία του στα σχολεία του Νομού Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, επισκέφθηκε και  το δημοτικό σχολείο της Σμίνθης.

 Οι Εκπαιδευτικοί και τα παιδιά  υποδέχτηκαν, με ξεχωριστή θέρμη, τα μέλη του θιάσου , το σχολείο μεταμορφώθηκε σε μία μεγάλη σκηνή και η ιστορία άρχισε να λέγεται..

Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους,  με τη συγκέντρωση τους και την ουσιαστική τους ύπαρξη σ’ αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή μπροστά τους, ταξίδεψαν, ονειρεύτηκαν,  γέλασαν,  προβληματίστηκαν, βίωσαν τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη, εισπράττοντας  και προσφέροντας ενέργεια από και προς τους ηθοποιούς.

"Αυτή η αμοιβαία προσφορά σε μία άρρηκτη σχέση αλληλεπίδρασης , αυτή η ουσιώδης επικοινωνία είναι και η βάση της θεατρικής πράξης", σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης.

Το σχολείο της Σμίνθης σε σχετική ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του, αναφέρει:

”Στο σχολείο μας βρέθηκε ο θίασος  «Ανατολικά του Νέστου»  με την θεατρική παράσταση   «Δον Κιχώτης».

Οι μαθητές με ιδιαίτερη χαρά παρακολούθησαν την παράσταση και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την ομάδα των νέων παιδιών που απαρτίζουν το θίασο.”

Ευχαριστούμε θερμά γι’αυτή τη βιωματική σύμπραξη που μας οδήγησε σε μια δημιουργική, θεατροπαιδαγωγική πράξη.

Είχε προηγηθεί η πρεμιέρα του έργου «Δον Κιχώτης», του κλασικού  αριστουργήματος του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες σε μια πρωτότυπη διασκευή για παιδιά, στο 11ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης, στις 18 Ιανουαρίου 2019, στα πλαίσια της περιοδείας του θιάσου σε σχολικές μονάδες της περιοχής, που θα συνεχισθούν  στα σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  μέχρι το Πάσχα.

 

Με το χαρακτηριστικό ύφος του θεάτρου, μια ομάδα 5 ηθοποιών ζωντανεύει τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη,  σε μια παράσταση με χιούμορ και ευαισθησία.

«Τα γεγονότα ,καλέ μου φίλε, είναι ο εχθρός της αλήθειας»..... λέει ο Δον Κιχώτης και έτσι η παράσταση ακροβατεί στην αλήθεια των γεγονότων....

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Διασκευή: Βασίλης Λειβαδίτης

Σκηνοθεσία: Ανατολικά του Νέστου

Κινησιολογική επιμέλεια: Πολυξένη Καρακατσάνη

Πρωτότυπη μουσική: Χριστίνα Στεφανία Λουκίδου

Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Αλεξανδρίδης

Πολυξένη Καρακατσάνη

Γιώργος Κρασσακόπουλος

Βασίλης Λειβαδίτης

Αναστασία Σαλαμπάση

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά