Υπόγειοι κάδοι-Παιδικές Χαρές- Κολυμβητήριο-Κυνοκομείο. Ο Δήμαρχος Ξάνθης στο ραδιόφωνο των πολιτών.

Ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της Ξάνθης. Το νέο σύστημα υπόγειων κάδων συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας, αφού αποτρέπει ριζικά την έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα και ελέγχει με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα των δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος. Επίσης, επιτρέπει τη συμβατή συνεργασία με τον υφιστάμενο στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου μας και οι απαιτήσεις συντήρησής του είναι ελάχιστες. Η κατασκευή τους είναι στιβαρή και ανθεκτική, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα.

Οι 23 νέοι υπόγειοι κάδοι συνιστούν την πιο φιλική μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους χρήστες κι έρχονται να αντικαταστήσουν περισσότερους από 70 συμβατικούς κάδους στο κέντρο της Ξάνθης, διαμορφώνοντας πιο καθαρές αστικές ζώνες.

«Το καινοτόμο σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων αποτελεί μέρος μιας σειράς παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, η οποία τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης πριν από κάποια χρόνια και ολοκληρώνεται τώρα, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα ζητήματα, που αφορούσαν καθυστερήσεις εξαιτίας των ενστάσεων», σημειώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την τοποθέτηση των κάδων από τον ανάδοχο.

Τον Δήμαρχο Ξάνθης συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «Με τους κάδους νέας τεχνολογίας αναβαθμίζεται λειτουργικά το εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς εξασφαλίζεται η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος αστικού χώρου, της εικόνας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Τα υπόγεια αυτά συστήματα διατηρούν τα απορρίμματα προφυλαγμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες και αδέσποτα ζώα. Πετυχαίνετε επίσης, μικρότερη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι ελευθερώνονται για να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών».

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η εναρμόνιση της χώρας –δηλαδή όλων των Δήμων της χώρας- με την οδηγία της Ε.Ε για την τοποθέτηση των καφέ κάδων για τα οργανικά απορρίμματα , τα απορρίμματα δηλαδή που θα κομποστοποιούνται.

Ήδη ο Δήμος μας προμηθεύθηκε τον απαραίτητο αριθμό καφέ κάδων που θα τοποθετηθούν περιμετρικά του κέντρου της πόλης.

Παιδικές Χαρές- Κολυμβητήριο-Κυνοκομείο

Το επόμενο διάστημα ξεκινά η διαδικασία πιστοποίησης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει, ώστε να αποδοθούν, άμεσα και με ασφάλεια, προς χρήση στους μικρούς δημότες της Ξάνθης και οι υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου μας:’ ‘Ξεκινάμε και με όσες παιδικές χαρές απέμειναν την πιστοποίηση και σύντομα ο Δήμος Ξάνθης θα είναι ο μοναδικός Δήμος στην Π.Ε. Ξάνθης με πιστοποιημένες όλες του τις παιδικές χαρές’, επισήμανε.

Για το Κολυμβητήριο γνωστοποίησε ότι ο εργολάβος και τα συνεργεία συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εργασίες, ενώ και στο κυνοκομείο οι ρυθμοί είναι απολύτως ικανοποιητικοί για την ολοκλήρωση του έργου.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά