Χρύσα Ούτση: συζητήσεις για υποψήφιο ευρωβουλευτή από τη Θράκη στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ, μεμονωμένοι υποψήφιοι σε ανεξάρτητους συνδυασμούς για τις αυτοδιοικητικές/ Σχολιάζει την επικαιρότητα των ημερών

Τη θέση των ΑΝ.ΕΛ , όπως διατυπώθηκε επίσημα από το κόμμα , μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ξάνθη, επεξήγησε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου , το μέλος της Ε.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Χρύσα Ούτση.

Η κ. Ούτση αναφέρθηκε και στην πρόταση του κόμματος να λειτουργήσουν μαζί με τα μειονοτικά και δημόσια σχολεία στα Πομακοχώρια, όλων των βαθμίδων,  ώστε να δίνεται το δικαίωμα της επιλογής.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις – ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές- επεσήμανε ότι για μεν τις ευρωεκλογές  γίνονται συζητήσεις που βρίσκονται, είπε, σε καλό δρόμο ώστε να κατέβει υποψήφιος από τη περιοχή της Θράκης, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι ΑΝ.ΕΛ –είπε- στηρίζουν μεμονωμένους υποψήφιους σε ανεξάρτητους συνδυασμούς σε δήμους και περιφέρειες, δηλαδή συνδυασμούς χωρίς κομματική στήριξη.

Η κ. Ούτση τοποθετήθηκε επί θεμάτων της επικαιρότητας, τα οποία όμως διαχειρίστηκαν στελέχη των ΑΝ.ΕΛ και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, πριν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, όπως: η τριμερής σύνοδος Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας –Τουρκίας, η συμφωνία κυβέρνησης-Εκκλησίας για το μισθολογικό των κληρικών, η μη ενεργοποίηση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη που είχε ανακοινώσει η παρούσα κυβέρνηση,  οι εξελίξεις στο Σκοπιανό μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ,η ενίσχυση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (προτζέκτορες κ.τ.λ) σχολικών μονάδων της Βορείου Ελλάδας, ένα έργο που δρομολόγησε η πρώην υπουργός κ. Κόλλια-Τσαρουχά αλλά, όπως  σημείωσε η κ. Ούτση, τώρα που ξεκίνησε η υλοποίηση με τον εφοδιασμο των σχολείων με τον εξοπλισμό, το υπουργείο λησμόνησε την προσφορά της κ. Κόλλια.

Ακούστε την κ. Χ.Ούτση.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά