Δήμαρχος Ξάνθης: Εναρμονίστηκε με το Γ.Π.Σ ο συνοικισμός Πετρελαιαποθηκών , εγκρίθηκε από το υπουργείο, αναμένεται δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ./ Η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων συνεχίζεται κανονικά/ Συνεχάρη Ξανθιώτες και υπηρεσιακά στελέχη για το νέο βραβείο στ

Ένα πρόβλημα, το οποίο είχε εντοπιστεί και κατά την τροποποίηση του Γ.Π.Σ του Δήμου Ξάνθης, το 2013, σε έναν αναπτυσσόμενο συνοικισμό του Δήμου, τον συνοικισμό Πετρελαιαποθηκών, επιλύεται οριστικά μετά την τελική έγκριση του αρμόδιου υπουργείου και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης του στο Φ.Ε.Κ.

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Ξάνθης , κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, το αρμόδιο υπουργείο ενέκρινε το φάκελο της υπηρεσίας δόμησης – στην απάντηση του το υπουργείο τονίζει ότι ο φάκελος είναι πλήρης - για την εναρμόνιση του συνοικισμού Πετρελαιαποθηκών με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ξάνθης και πλέον αναμένεται η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ., για να γίνει νόμος και να τεθεί σε ισχύ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν αδύνατον να λειτουργήσει επιχείρηση, ούτε καν περίπτερο.

Η εναρμόνιση με το ΓΠΣ, δίνει πλέον τη δυνατότητα στους συμπολίτες, κατοίκους του συνοικισμού, να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους όχι μόνο για γενική κατοικία αλλά και για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος εκτιμά ότι με δεδομένο το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά τις περιουσίες τους , κάτι που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατον, η περιοχή πολύ σύντομα θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει όψη.

Υπόγειοι κάδοι

Συνεχίζεται κανονικά η τοποθέτηση των σύγχρονων υπόγειων κάδων στο κέντρο της Ξάνθης, στα σημεία που έχει υποδείξει η υπηρεσία στον εργολάβο, επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Ήδη τοποθετήθηκαν δώδεκα κάδοι, τριπλάσιας χωρητικότητας από τους υπάρχοντες, αλλάζοντας όχι μόνο την αισθητική στο κέντρο της Ξάνθης με την απομάκρυνση σειρά ‘σιδηρόδρομων’ τροχήλατων κάδων αλλά ελαχιστοποιώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, προστατεύοντας το περιβάλλον και μειώνοντας το κόστος των δρομολογίων των απορριμματοφόρων από πέντε ημερησίως, σε δύο.

Η επιλογή των σημείων από την υπηρεσία του Δήμου έγινε με στόχο να είναι χρηστικοί για τις ανάγκες του κέντρου της πόλης, που είναι ιδιαίτερα αυξημένες, και λαμβάνοντας υπόψη τα σημεία όπου είχε προηγηθεί υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ, ΟΤΕ και οπτικών ινών.

Για την τοποθέτηση των κάδων στο σημείο της κεντρικής πλατείας, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το σημείο επιλέχθηκε με τα προαναφερόμενα κριτήρια από την υπηρεσία και με δεδομένο ότι δεν θα θιχθεί το μνημείο του ρολογιού, θέμα για το οποίο ενημερώθηκε και η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ανάδοχος του έργου είχε να κάνει με τον εντοπισμό αχαρτογράφητης οπτικής ίνας στο σημείο τοποθέτησης. Σε συνεργασία με την υπηρεσία του δήμου ο ανάδοχος έλυσε το ζήτημα και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων

Με αφορμή την επιτυχημένη εκδήλωση υιοθεσίας στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας των ‘Αδέσποτων Φίλων’, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου με τα φιλοζωικά σωματεία και τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, είναι δεδομένη και θα συνεχισθεί.

Σημείωσε όμως ότι, είναι ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας με νόμο καθώς το προηγούμενο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, το οποίο αναμενόταν να δώσει αποτελεσματικές λύσεις για τη διαχείριση του ζητήματος, αποσύρθηκε.

Συνεχάρη τους Ξανθιώτες και την  διεύθυνση προγραμματισμού του Δήμου για το νέο βραβείο

Τέλος, ο Δήμαρχος συνεχάρη δημόσια τους Ξανθιώτες που μέσα από συλλόγους, σωματεία και φορείς αλλά και μεμονωμένους εθελοντές , με τη συμμετοχή τους και τη δράση τους, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου, χάρισαν στην Ξάνθη μια ακόμη διάκριση στα πλαίσια της εκστρατείας ‘Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018’ με θέμα Συνδυάζω-Μετακινούμαι.

Ο Δήμος Ξάνθης απέσπασε – και δεν είναι η πρώτη φορά- ένα από τα πέντε βραβεία καλύτερης συμμετοχής, στην κατηγορία μεγάλων πόλεων , ανάμεσα από 62 δήμους της Ελλάδας.

Ο Δήμος μας  και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε να τον αναδείξουμε ως ένα τόπο σύγχρονο και φιλικό για τους κατοίκους του και για τους επισκέπτες μας, αναγνωρίζονται πανελληνίως, κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης,  Χ.Δημαρχόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά