Μποζ Ραμαδάν: Συνεχίζουμε να οικοδομούμε τη σύγχρονη Ξάνθη με το Δήμαρχο Χ.Δημαρχόπουλο/ Για Σ.Δ.Α.Ν.Ξ : Οι Ξανθιώτες να είναι βέβαιοι ότι κάναμε και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για το Σύνδεσμο

‘Το πρόβλημα με το Σ.Δ.Α.Ν.Ξ είναι ότι ο Σύνδεσμος δεν αναγνωρίζεται πλέον από το αρμόδιο υπουργείο, μετά και τις εξελίξεις που είχαμε για το θέμα της μετατροπής σε ΦΟΔΣΑ κάτι που –θυμίζω - δεν μας επετράπη να προχωρήσουμε ως τώρα στην περιφέρεια Α.Μ.Θ σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες της χώρας όπου επετράπη να λειτουργήσουν και δεύτερο ΦΟΔΣΑ. Αυτό ακριβώς ζητούσαμε και ζητάμε και εμείς, δηλαδή, να λειτουργήσουμε ως δεύτερος ΦΟΔΣΑ στην περιφέρεια μας καθώς προϋπήρχε ο ΣΔΑΝΞ του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι δεν μας χρηματοδοτούν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την κατασκευή  της νέας λεκάνης, για την οποία τόσο η μελέτη όσο και η απαιτούμενη προεργασία είναι έτοιμα εδώ και καιρό.

Το ζήτημα είναι πολιτικό κατά την άποψη μου. Έγιναν  συναντήσεις με τον πρόεδρο κ. Μίχογλου, το Δήμαρχο Μύκης , κ. Καπζά, και υπηρεσιακά στελέχη του ΣΔΑΝΞ , με τον υπουργό κ. Φάμελλο, οι οποίες δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. ΟΙ συζητήσεις και οι διεργασίες συνεχίζονται’, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΔΑΝΞ , δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ξάνθης , κ. Μποζ Ραμαδάν.

Τονίζει ακόμη ότι ο ΣΔΑΝΞ είναι ένας από τους παλαιότερους συνδέσμους διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα και το έργο του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Ο κ. Μποζ , με την ευκαιρία της συζήτησης για το θέμα του ΣΔΑΝΞ  και δεδομένου ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με το έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα που και ο ίδιος συμμετείχε στη διοίκηση του Δήμου καθώς υπήρξε αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα καθαριότητας και διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Θύμισε ότι την περίοδο 2015-2017, την περίοδο της αντιδημαρχίας του, ολοκληρώθηκε η μελέτη για το ευρωπαϊκών προδιαγραφών κυνοκομείο , έργο το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται , δρομολογήθηκε η μελέτη προμήθειας των 23 νέων υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι τοποθετούνται ήδη, επανασχεδιάστηκε το πρόγραμμα των δρομολογίων των απορριμματοφόρων με σκοπό την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης και την πιο αποτελεσματική αποκομιδή , τοποθετήθηκαν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, ξεκίνησε και καθιερώθηκε ο νέος τρόπος αποκομιδής απορριμμάτων στη Δημοτική Αγορά και απομακρύνθηκαν οι τροχήλατοι κάδοι, ξεκίνησε το πρόγραμμα ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε σχολεία, το οποίο κορυφώθηκε με τη διανομή ενημερωτικού εντύπου σε πάνω από 33.000 οικίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία και επιχειρήσεις μέσω λογαριασμών της ΔΕΥΑΞ, δημιουργήθηκε το μητρώο καταγραφής  δεσποζώμενων ζώων συντροφιάς και ξεκίνησε το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με ένα ‘κλικ’ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ξάνθης.

Σημείωσε ότι η μάχη με την καθημερινότητα ήταν και θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για τον ίδιο και την παράταξη ‘Δήμος Πρότυπο’ του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για το Δήμο Ξάνθης, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και ιδίων πόρων, είναι η βασική προτεραιότητα του συνδυασμού , επισημαίνει, προσθέτοντας ότι :’ η σύγχρονη Ξάνθη ξεκίνησε να οικοδομείται σε σταθερές βάσεις και θα συνεχίσουμε το έργο μας με την νέα εντολή των  Ξανθιωτών  οι οποίοι  δεν θα επιτρέψουν πισωγυρίσματα. Να είστε βέβαιοι για αυτό.’

Ακούστε τον κ. Μποζ Ραμαδάν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά