«Ψάχνοντας για το παρελθόν στον Δήμο της Τοπείρου». Η Κωνσταντίνα Καλλιντζή επί "τω έργω".

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου στις  19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τοξοτών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  με θέμα:

«Ψάχνοντας για το παρελθόν στον Δήμο της Τοπείρου» που θα παρουσιάσει  η  Δρ. Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

« Αν ένας ξένος ρωτήσει κάποιον κάτοικο του Δήμου Τοπείρου τι αρχαία έχει στον τόπο του, πιθανότατα θα τον φέρει σε αμηχανία. Ο λόγος που θα δυσκολευτεί να απαντήσει, είναι ότι, πράγματι, δεν υπάρχουν ορατά μνημεία ή μεγάλοι, γνωστοί και επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι.

Και όμως,  στο τοπογραφικό αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, η περιοχή στα ανατολικά του Νέστου, έχει δυναμική παρουσία, που ξεκινάει από τη Νεολιθική Περίοδο, στα τέλη της 6ης χιλιετίας π.Χ., και φθάνει μέχρι τους Νεότερους Χρόνους. Κάθε, σχεδόν, οικισμός έχει αρχαιολογικές θέσεις, άγνωστες ακόμα και στους κατοίκους του.»

"Αυτό το πλουσιότατο ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε και, ακόμα, να δείξουμε τις ιδιαιτερότητες του τμήματος αυτού της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά