Με Τεμπερίδη και Τζερτζεβέλη "πεζοπορήσαμε" αυτή την Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο Άκης Τεμπερίδης και ο Παντελής Τζερτζεβέλης ήταν οι καλεσμενοι στην εκπομπή Πεζοπορώντας στα Ελληνικά βουνά με την Ιωάννα Πορφυλίδου και τον Βασίλη Γεωργιάδη.

Πολίτες χωρίς σύνορα και οι δύο,  ή σύγχρονοι νομάδες, θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε καθώς τον Απρίλιο του 2007 πήραν την μεγάλη απόφαση να φύγουν με ένα όχημα 4Χ4 για να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μετά από 1.234 ημέρες πραγματοποίησαν το όνειρό τους και επέστρεψαν, έχοντας επισκεφθεί 66 χώρες και οδηγώντας τουλάχιστον 170.000 χιλιόμετρα….

Έζησαν την απόλυτη περιπέτεια, είδαν πράγματα που δεν είχαν ούτε ονειρευτεί, κολύμπησαν με καρχαρίες στη Ν. Αφρική, κοιμήθηκαν σε αμμόλοφους στη Σαχάρα, πέταξαν με αερόστατο στην Καππαδοκία, βγήκαν με καΐκι στο Αρχιπέλαγος της Μοζαβίκης και αναρριχήθηκαν στα χιονισμένα βουνά της Βολιβίας, πολέμησαν τις φοβίες τους, γνώρισαν τους εαυτούς τους…..

 

Η προσγείωση στην Ελληνική πραγματικότητα,  τους ήταν… απότομη…. Και έτσι με την πρώτη ευκαιρία που βρήκαν , ξαναφεύγουν αυτή τη φορά στην Τανζανία για να διαχειριστούν ένα ξενοδοχείο που πραγματοποιούσε διάφορες δραστηριότητες και ανάμεσα σε αυτές και σαφάρι…. Ο ερχομός της κόρης τους όμως  τους αναγκάζει και αλλάζουν πάλι τα σχέδιά τους και αυτή τη φορά φεύγουν για μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή Ρέτζιο Εμιλία της Ιταλίας.

 

Ακούστε τους

 

 

 

 

 

Φωτό: ΤΑ ΝΕΑ

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά