Ο πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας, Π.Μπαρδάκης, καλεί μικρούς και μεγάλους να διακοσμήσουν και να στολίσουν το Δέντρο του Πάσχα/ Λειτουργεί τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά εδώ και τρεις μήνες ο σύλλογος.

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλους τους Ξανθιώτες/σες, ανεξαρτήτου ηλικίας, απηύθυνε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας, κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης, καλώντας μας να συναντηθούμε την Κυριακή  21 Απριλίου, στις 12:00 , στην πλατεία της Μάνδρας και όλοι μαζί να διακοσμήσουμε και να στολίσουμε το Δέντρο του Πάσχα!

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας, καθιέρωσε το στολισμό του Δέντρου του Πάσχα, ενός εθίμου διαδεδομένου στην Κεντρική Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως στα παιδιά –αλλά όχι μόνο σε αυτά- να συνειδητοποιήσουν την έννοια της εορτής του Πάσχα μέσω του συμβολικού εθίμου του αυγού μέσα από την διαδραστική αυτή εκδήλωση όπου τα παιδιά καλούνται να διακοσμήσουν τα αυγά και να τα τοποθετήσουν στο δέντρο. Από κοντά φυσικά συμμετέχουν και οι γονείς.

Έτσι μια δημιουργική δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα και να διασκεδάσουν αλλά και να εκφράσουν τα ευφάνταστα καλλιτεχνικά τους ταλέντα.

Ως εμπειρία είναι κάτι μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή. Όμως η τριετία ήταν αρκετή για να αγαπηθεί και χωρίς δισταγμό να υιοθετηθεί από τους Μανδρινούς, οι οποίοι συμμετέχουν στην δημιουργία του εορταστικού κλίματος, που κορυφώνεται με το στολισμό του δέντρου στην πλατεία, διακοσμώντας με αυγά κλαδιά και δενδράκια στις αυλές των σπιτιών τους.

Ο Σύλλογος θα φροντίσει και φέτος να υποδεχθεί τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, με τα απαραίτητα εδέσματα των ημερών.

Το Δέντρο του Πάσχα, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου, θα παραμείνει στολισμένο μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, ημέρα κατά την οποία ο Σύλλογος ανανεώνει το ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, καλώντας τους σε μια ακόμη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ‘Πυργελή’.

Η Δήμητρα, με το δικό της μοναδικό τρόπο, θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας σε παραμυθένιες περιπέτειες.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό και απευθύνονται σε όλους τους Ξανθιώτες , όχι μόνο στους κατοίκους της Μάνδρας, ανεξάρτητα από το εάν είναι μέλη του συλλόγου ή όχι.

Ο κ. Μπαρδάκης ενημερώνει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες ο Σύλλογος λειτουργεί τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν είναι ευρέως διαδεδομένη η λειτουργία του, στο φιλόξενο χώρο του- στο ανακαινισμένο δημοτικό σχολείο Μάνδρας- συναντώνται τις Κυριακές παιδιά από όλη την Ξάνθη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο περιθώριο της συνέντευξης-πρόσκλησης για την εκδήλωση της Κυριακής και δεδομένου ότι η υποψηφιότητα του κ. Μπαρδάκη ανακοινώθηκε επίσημα από το συνδυασμό ‘Πολίτες σε Δράση’ με επικεφαλής τον Γιώργο Τσιτιρίδη, για το Δήμο Αβδήρων, ρωτήθηκε για τη σημερινή παρουσίαση του συνδυασμού από τον επικεφαλής στη Γενισέα, στο Μουσείο Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών,  για τους λόγους που αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος με το συγκεκριμένο συνδυασμό αλλά και για τους στόχους του.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά