"Ξάνθη, Πόλις Ονείρων". Η λήξη και ο Διεθνώς αναγνωρισμένος Τριαντάφυλλος Βαΐτσης με τις ζωντανές σκιές του. Στιγμιότυπα των δράσεων στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης.

Με την καθιερωμένη τελετή λήξης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» 2019 το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στην πλατεία Δημοκρατίας.

Μετά από σκληρή δουλειά στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν με τον Νίκο Κυπουργό και το πνεύμα συνεργασίας που από μόνος του, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αποπνέει, αποκαλώντας τα παιδιά συναδέλφους του- και το εννοεί με ουσιαστικό τρόπο- όλοι απολαύσαμε το αποτέλεσμα στην Κ. Πλατεία.

Περισσότεροι από  1000  μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων, έδωσαν την ψυχή τους και συνέπραξαν, ερμηνεύοντας σε μια αποχαιρετιστήρια συναυλία, τα έργα που διδάχθηκαν στα βιωματικά εργαστήρια από τις 17 έως και τις  22 Απριλίου 2019.

Ο Διεθνώς αναγνωρισμένος  Ξανθιώτης Δημιουργός  Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, έβαλε την πινελιά του σε αυτήν την πραγματικά ιδιαίτερη τελετή λήξης, με τις σκιές του να χορεύουν στο μπαλκόνι του Δημαρχείου Ξάνθης, δημιουργώντας ξεχωριστή αίσθηση και δίνοντας, ίσως, ένα δείγμα για το τι μπορεί να επακολουθήσει, με τις ζωντανές σκιές του Τριαντάφυλλου Βαΐτση, στην Πλ. Δημοκρατίας.

Με βεβαιότητα πλέον μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερη η ευλογία, να έχουμε στην Ξάνθη μας έναν δημιουργό,  αυτού του βεληνεκούς...

Ήδη από σήμερα Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, το ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης, η "Όμορφη Πόλη 89,9" δίνει στους ακροατές  μικρά στιγμιότυπα από το φεστιβάλ "Ξάνθη, Πόλις Ονείρων" 2019 και την αίσθηση που άφησε στην Ξάνθη. Απολαύστε μέσα από τη συχνότητα της Όμορφης Πόλης την αυθόρμητη επικοινωνία των μουσικών σχολείων, τα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν, τις μουσικές που μας ταξίδευσαν και βέβαια την τελετή λήξης....

 


 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά