Μ.Τσιακίρογλου: Αψυχολόγητες δηλώσεις για τις αυξήσεις στο χοιρινό κρέας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

 

‘Εμπρηστικές και αψυχολόγητες ’ χαρακτήρισε τις δηλώσεις εκπροσώπου υπό ίδρυση σωματείου για τις αυξήσεις στο χοιρινό κρέας που πυροδότησαν άνευ λόγου σειρά …εκτιμήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και-το κυριότερο – κάνοντας ζημιά στα καταστήματα εστίασης, επισημαίνει η πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ κ. Μαίρη Τσιακίρογλου.

Η κ. Τσιακίρογλου τόνισε ότι η όποια αύξηση σημειωθεί στο χοιρινό κρέας, εξαιτίας των αθρόων εισαγωγών στην Κίνα - η οποία υποχρεώθηκε να θανατώσει χιλιάδες χοιρομάνες που επλήγησαν από ζωονόσο-  δεν θα υπερβεί τα 10 με 20 λεπτά του ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ , κ. Γεώργιος Καββαθάς, ήδη τοποθετήθηκε επί του θέματος δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις και διαβεβαιώνοντας ότι ούτε το χοιρινό ούτε το… σουβλάκι θα καταστούν απλησίαστα για την τσέπη του καταναλωτή, προσθέτει.

Υπενθύμισε δε προς όλους ότι η πλειοψηφία των  επιχειρηματιών της Ξάνθης- ποσοστό 80%- 90%-  στον κλάδο της εστίασης από το 2015 μέχρι και σήμερα, παρά τις αλυσιδωτές αυξήσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, με κορωνίδα την αύξηση στο ΦΠΑ για την εστίαση, δεν προχώρησαν σε αυξήσεις τιμών αλλά απορρόφησαν όλες τις αυξήσεις .

Η πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ σημειώνει ότι στην ελεύθερη αγορά που λειτουργεί με όρους ανταγωνισμού, ο κάθε επιχειρηματίας διαμορφώνει τις τιμές του γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους Ξανθιώτες καταναλωτές να προτιμήσουν για τις αγορές των εορτών του Πάσχα την τοπική αγορά: ‘στηρίζοντας την τοπική αγορά, στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία. Όλοι είμαστε καταναλωτές και τα χρήματα που επενδύουμε στην αγορά μας επιστρέφουν σε μας’, κατέληξε.

Ακούστε την κ. Μ.Τσιακίρογλου.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά