Ο πρώην αντιδήμαρχος, αντιστράτηγος ε.α και επίτιμος Υποδιοικητής του Δ’Σ.Σ. , Νικόλαος Φωτιάδης, στο δημοτικό ραδιόφωνο

Στην Ξάνθη βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης, αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος Υποδιοικητής του Δ’Σ.Σ., κ. Νικόλαος Φωτιάδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εξαιτίας οικογενειακών υποχρεώσεων –σ.σ: αγαπημένες οικογενειακές υποχρεώσεις :’τώρα είμαι…εγγονοφύλακας’, λέει χαρακτηριστικά- μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ξάνθης και Αθηνών.

Επισκέφθηκε τον οικείο για τον ίδιο χώρο του δημοτικού ραδιοφώνου, καθώς επί πολλά χρόνια ήταν παραγωγός ιστορικού περιεχομένου εκπομπής- η οποία αγαπήθηκε όσο καμμιά κυρίως από τους ομογενείς συμπατριώτες μας και χάρισε μοναδικές στιγμές συγκίνησης στον ίδιο αλλά και σε όλο το προσωπικό του ραδιοφώνου-  ‘καλημέρισε’ τους ακροατές μας, κατέθεσε τις απόψεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση, το νέο μοντέλο διοίκησης που εισήγαγε ο ‘Κλεισθένης’, υπενθύμισε τις δυσκολίες προσαρμογής και τον απίστευτο αριθμό εγκυκλίων που εκδόθηκαν προκειμένου να εφαρμοσθεί ο προηγούμενος Νόμος , ο ‘Καλλικράτης’, την εποχή που εκείνος διετέλεσε αντιδήμαρχος, διαβεβαίωσε την τοπική κοινωνία για τις εξαιρετικές ικανότητες του Διοικητή του Δ’Σ.Σ κ. Ε.Λαλούση, κάλεσε τους Ξανθιώτες με αφορμή τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης να μελετήσουν τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου και να γνωρίσουν τις λαμπρές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο και, τέλος,  προετοίμασε το αναγνωστικό του κοινό για την επόμενη αρθρογραφία του στον τοπικό τύπο της Ξάνθης, η οποία θα πραγματεύεται την ένδοξη ιστορία του έπους του 1940 αλλά και το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Γερμανοί κατά την διάρκεια της κατοχής, συγγραφείς του οποίου είναι δυο Γερμανοί.

Ακούστε τον κ. Ν.Φωτιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά