Α. Αντωνιάδης: Υψηλού πολιτικού ρίσκου η απόφαση της Φώφης Γεννηματά για το Βαγγέλη Βενιζέλο λίγο πριν τις εθνικές εκλογές

Υψηλού ρίσκου η πολιτική απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αντικαταστήσει  στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ τον Βαγγέλη Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κεντροαριστερού χώρου, ενέργεια η οποία οδήγησε στην αποχώρηση του δεύτερου, εκτιμά ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης , κ. Ανέστης Αντωνιάδης, προσθέτοντας ότι και η χρονική στιγμή –σ.σ: ένα εξαιρετικά σύντομο μεσοδιάστημα ανάμεσα σε εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου- δεν προσφέρεται.

Αν θα αποδώσει και φέρει πολιτικά αποτελέσματα θα δικαιωθεί, αν όχι η κ. Γεννηματά θα έχει την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών σοβαρό πρόβλημα, σημείωσε,  ενώ αναφορικά με το χρόνο λήψης της απόφασης, παραδέχεται ότι υπάρχει ζήτημα που προβληματίζει τα στελέχη. Θα έπρεπε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν και πάντως όχι λίγο πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, η άποψη του, αλλά και η γνώμη στελεχών με τα οποία συζήτησε το θέμα: ‘ οι απόψεις είναι 50-50’, τονίζει.

Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε ‘ικανοποιητικά ‘ τα αποτελέσματα του ΚΙΝ.ΑΛ. στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν αφού ναι μεν αύξησε τα ποσοστά του το ΚΙΝ.ΑΛ αλλά δεν κατόρθωσε να φτάσει στο στόχο του διψήφιου ποσοστού, ένας στόχος που παραμένει και ενόψει των εθνικών εκλογών. Για δε τις αυτοδιοικητικές εκλογές υποστήριξε ότι όπου δεν υπήρξε ‘πατρονάρισμα ‘ από τον ΣΥΡΙΖΑ , οι επιδόσεις των στελεχών που στήριξε το ΚΙΝ.ΑΛ ήταν εξαιρετικές , φέρνοντας ως παράδειγμα τις ανατροπές που πέτυχαν  νέοι Δήμαρχοι σε γειτονικούς Δήμους.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά