Δήμαρχος Ξάνθης για τα 100α Ελευθέρια: η Ξάνθη έζησε μοναδικές στιγμές περηφάνιας και συγκίνησης/Προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής, η καθημερινότητα

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης για το αποτέλεσμα των επετειακών εκδηλώσεων των 100ων Ελευθερίων της Ξάνθης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Όμορφη Πόλη 89,9, απευθύνοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του, προς όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτυχή έκβασή τους, με ιδιαίτερη αναφορά στο δυναμικό παρόν των παιδιών αλλά και του κόσμου.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε δημόσιο ευχαριστώ και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σημειώνοντας ότι η παρουσία του απέδειξε πως όταν υπάρχει σχεδιασμός, προγραμματισμός και προτάσεις, τότε διεκδικούμε και αυτά που μας αξίζουν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να εκλιπαρούμε και να ζητιανεύουμε. Προανήγγελλε δε, συνέχιση των επετειακών εκδηλώσεων έως το τέλος του έτους σε συνεργασία με τους συλλόγους της Ξάνθης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Σύλλογο Ξανθιωτών στην Αθήνα, οι οποίοι τίμησαν επίσης τον εορτασμό της 4ης Οκτωβρίου με παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης συνεχάρη το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’, τον πρόεδρο του και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Αγάπη για την Ξάνθη μας’ , κ. Γιάννη Παπαχρόνη, για την πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με μεγάλη επιτυχία την επομένη της τοπικής επετείου, τονίζοντας ότι θα καθιερωθεί κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Ξάνθης.

Στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε σε πλήθος θεμάτων, που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών, αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες του Δήμου για τη βελτίωσή της, όπως η κατασκευή κολυμβητηρίου για παιδιά ΑμεΑ, ο στολισμός της πόλης και της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης ενόψει Χριστουγέννων, καλώντας και τους επαγγελματίες της Ξάνθης να στολίσουν τα καταστήματα τους, η συγκρότηση επιτροπής αρμόδιας για θέματα αθλητισμού ώστε να τιμώνται οι αθλητές της πόλης που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους σε όλα τα αθλήματα, προβάλλοντας ταυτόχρονα και την Ξάνθη, αλλά και να αναζητούνται λύσεις στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία και σύλλογοι της πόλης.  

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Τσέπελης στο νοσοκομείο Ξάνθης και στο ζήτημα της υποστελέχωσής του, λέγοντας ότι ζήτησε ήδη από τον υπουργό Υγείας να το επισκεφθεί και δήλωσε πεπεισμένος ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των αδέσποτων που ταλανίζουν την πόλη, δηλώνοντας πως θα είναι αμείλικτος με αυτούς που αφήνουν τις ακαθαρσίες των  δεσποζόμενων σκυλιών τους σε πάρκα όπου παίζουν μικρά παιδιά. Γνωστοποίησε δε ότι πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σύσκεψη για το θέμα των αδέσποτων με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Π.Ε.Ξάνθης, με στόχο να υπάρχει συνδιαχείριση στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, ενημέρωσε ότι ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, ώστε  να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό στο θέμα του δημοτικού πάρκινγκ.

Ακούστε τον

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά