Zapping

Παραμονή Χριστουγέννων. Η πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου μετέφερε την πιο πολύτιμη, αισιόδοξη και γεμάτη μηνύματα και νοήματα είδηση…

Οι ψηφιακές μαθητικές χορωδίες της πόλης μας, με την αμέριστη συμβολή των εκπαιδευτικών Μουσικής των σχολείων, την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τραγούδησαν τα κάλαντα – προσευχήθηκαν για την υγεία όλων, αποδεικνύοντας ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μπορεί να το καταστείλει κανένας ιός, καμία πανδημία…

Οι μαθητές «τα είπαν» σε όλους τους συμπολίτες μας, στους γέροντες της περιοχής μας, αλλά και στην πρώτη πολίτη της χώρας, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συντοπίτισσάς μας, την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και του χρόνου, παιδιά – Σας ευχαριστούμε…

 

Στην όμορφη προσπάθεια συμμετείχαν:

 

-Το 3ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνη την Μουσικό Ραψιμέ Ντανιελιάν. Η ψηφιακή χορωδία διάλεξε να τραγουδήσει τα Μωραΐτικα Κάλαντα, τα οποία και απέδωσαν οι μαθητές: Γιώργος Μελίδης, Γιάννης Καριώτης, Εύα Λεβκόβσκαγια, Θεοδώρα Σαλτούρου, Αναστασία Καλαϊτζίδου, Παρασκευή Ανδρεάδου, Μιλένα Νταβογιάν, Αλεξάνδρα Μουχτάρη, Μιχάλης Γιανκανίδης, Ιωάννα Γιανκανίδου, Θανάσης Σεκερτζής, Μελένια Αγιατζίδη, Κατερίνα Αλατά.

 

-Το 10ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνη την Μουσικό Ιωάννα Αμπατζίδου, με κάλαντα Ικαρίας και με τους μαθητές: Αναστασία Ορφανίδου, Βασίλης Κερεμιτσής, Κώστας Ορφανίδης, Μαριάνθη Θεοδοσιάδου, Δανάη Λώλου, Αναστασία Συνικιώτη, Κύρα Παπαγιαννάκη, Γιώργος Κοράσης, Ελένη Μάντζαρη

 

-Το 13ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνη τη Μουσικό Αγάθη Πάνκου και με τους μαθητές, που τραγούδησαν τα κρητικά κάλαντα: Ελένη Ζαχαριάδου, Παναγιώτα Καρυώτη, Σταυρούλα-Αναστασία Λαϊνά, Δημήτρη Μίχο, Απόστολο Τζανή, Ευαγγελία Χιώτη.

 

 

-Το 14ο Δημοτικό Σχολείο με την υπεύθυνη Μουσικό Ξανθίππη Αναστασιάδου και τους μαθητές να τραγουδούν τα Μακεδονικά Κάλαντα: Νίκο Βαλκάνη, Δήμητρα Κραββάρη, Ελένη Καραλιοπούλου, Κώστα Παλπάνη, Μελιτίνη Σιμιάκου, Νικολέτα Πεχλιβάνη, Κωνσταντίνα Τασούδη, Ασημένια Κουτσομιχάλη, Κωνσταντίνα Κυνηγοπούλου, Γεωργία Μαυρίδου, Ιωάννη-Ραφαήλ Τσικούδη, Πολυξένη-Μαρία Χατζοπούλου, Ραφαηλία Βουλγαράκη, Δανάη Κουτσομιχάλη, Ελευθερία Μπαρμπαροπούλου

 

 

-Τα Δημοτικά Σχολεία Αβδήρων και Εξοχής, με την υπεύθυνη Μουσικό Μαρία Μανανά στα κάλαντα Αβδήρων και τους μαθητές: Κυριακή Μαυρίδου, Νίκο Ξανθόπουλο, Στέλλα Πειρουνίδου, Μαρίνα Πέτροβα, Βασιλική Χούτα

 

-Το Εκκλησιαστικό Σχολείο, με τον υπεύθυνο Μουσικό Ιωάννη Κατσούλη και τους μαθητές να τραγουδούν τα Βυζαντινά κάλαντα: Έλενα Μετερεζλή, Πελαγία Μίτροβιτς, Ελπίδα Κασάμποβα, Μαρία Κωτσάλη, Ιωάννα Γούτα, Βιολέτα Πάσεβα, Απόστολο Κατσαρέλη, Γιάννη Μπεδρελίδη, Ραφαήλ Κουμαραμπή, Γκαλίν Γκεωργκίεβ, Θεόδωρο Μίχνεβ, Σπύρο Κωνστάνταρο, Μαρία Κωτσάλη, Νίκο Βλαχόπουλο, Χριστόδουλο Μπίνα

Το εκκλησιαστικό σχολείο Ξάνθης αποτελείται από γυμνάσιο και γενικό λύκειο στο οποίο, εδώ και μερικά χρόνια, φοιτούν και κορίτσια.

Αποτελεί ένα σχολείο πρότυπο, συνδυάζοντας υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, από έμπειρους καθηγητές και  ολιγομελή τμήματα σε προστατευμένο περιβάλλοντα χώρο.

Κύριος στόχος  του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τις χριστιανικές αξίες και την ένταξη τους, ως ενεργά μέλη, τόσο στην κοινωνία ευρύτερα, όσο και στο ενοριακό σύνολο.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η φοίτηση σε αυτό παιδιών από τρίτες χώρες, παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με την Ελλάδα και τις χριστιανικές αξίες ριζωμένες στις καρδίες τους, αποτελώντας άτυπους πρεσβευτές του Ελληνικού πολιτισμού στις χώρες τους.

Η χορωδία συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του σχολείου καθώς και στις λειτουργικές ανάγκες του παρεκκλησίου των Ταξιαρχών. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλεως μας και σε λοιπούς νομούς της Ελλάδας (Πάτμος 2014, Συναυλία στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ στα πλαίσια του προγράμματος commenius του 3ου Λυκείου το 2015, Μνήμη Αλώσεως στο Δημοτικό Αμφιθέατρο το 2017 κ.α.) 

 

 

 

 

Τα κάλαντα των παιδιών της Ξάνθης! Γέμισε η πόλη και οι καρδιές μας από τις καθάριες, γεμάτο χαρά και προσδοκία, φωνές των παιδιών της πόλης μας.

25/12/2020 - 08:03

-Στέλεχος του Δ’ Σώματος Στρατού:

"Στην επιτέλεση  του καθήκοντος, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, μαζί με την Ελληνική ψυχή  του Έλληνα μαχητή και την τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας,   βασικός συμπαραστάτης θα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος"

 

Τα «Εισόδια της Θεοτόκου και την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων» τίμησε η Βουλή των Ελλήνων, με βίντεο που προβλήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου.

Στη Βουλή προβλήθηκε μια εικαστική σύνθεση με στιγμές από την Ελληνική Ιστορία από το χθες στο σήμερα,  μέσα από μια  οπτική που συνδέει τις νέες τεχνολογίες με τις θύμισες του παρελθόντος.

Γεγονότα της ιστορίας μας, που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην κοινωνία, με τις δομές και τα προγράμματά τους, στις ανθρωπιστικές αξίες με τη σημαντική συμβολή τους και τώρα, στην πανδημία και στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τις υγειονομικές δομές τους.

Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα τα «Εισόδια της Θεοτόκου» και η «Ημέρα των Ενόπλων  δυνάμεων» γιορτάζονται μαζί την 21η Νοεμβρίου.

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, της Παναγίας.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη Αρετή από την υπεράσπιση της Πατρίδος, των βωμών και των εστιών, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, από κάθε ξένη επιβουλή. Αυτό πρέπει και σήμερα να είναι το καθήκον μας, ως Έλληνες. 

Στην επιτέλεση αυτού του καθήκοντος, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, μαζί με την Ελληνική ψυχή  του Έλληνα μαχητή και την τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας,   βασικός συμπαραστάτης θα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος», σχολίασε στέλεχος του Δ’ Σώματος Στρατού.

 

 

Η "προβολή" στη Βουλή, η διπλή γιορτή και το Δ΄ Σώμα Στρατού.

22/11/2020 - 13:00

 

“Για να μείνεις ασφαλής”, κοινωνικό μήνυμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τον covid-19.

Πρόκειται για ένα τραγούδι γραμμένο και προσαρμοσμένο στα μουσικά ακούσματα των παιδιών που έχει  στόχο να μεταδώσει το μήνυμα της ασφάλειας μεταξύ τους, με άμεσο, ρυθμικό και χαρούμενο τρόπο.

Τα παιδιά κατανοούν  την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων στο σχολικό περιβάλλον μέσα από τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, ώστε το κοινωνικόμήνυμα να είναι προσβάσιμο και σε άτομα με ιδιαιτερότητες. 

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ.

Η ιδέα της δημιουργίας και οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν στην Καθηγήτρια Ιατρικής του ΔΠΘ Μαρία Λαμπροπούλου και βασίζεται στο παιδικό βιβλίο της «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας».

Τη μουσική έγραψε ο φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής Μιχαήλ Τσιερκέζος ενώ την απόδοση στη νοηματική γλώσσα  πραγματοποίησε η φοιτήτρια της Σχολής Επιστημών Αγωγής Γιώτα Τσέλιου.

Το τραγούδι ερμηνεύουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του μουσικού σχήματος  “PhaetonBandJunior”.

“Για να μείνεις ασφαλής”. Το κοινωνικό μήνυμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τον covid-19

09/11/2020 - 20:25

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός.

Στο αριστερό δε χέρι τους, συνιθίζεται  να κρατούν μια σφαίρα, η οποία συμβολίζει τον κόσμο.

 

Δεν  είναι επισκέψιμες για το κοινό  οι αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας -με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ- λόγω του γενικού lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Οι πτήσεις απόστρατων αξιωματικών και δημοσιογράφων από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας, με αεροσκάφη F-16D και MIRAGE-2000/-5 και των οκτώ μαθητών με εκπαιδευτικά αεροσκάφη Tecnam P2002-JF και T-41D και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Χρόνια Πολλά- Γιορτάζει σήμερα η Ελληνική Αεροπορία και μεταφέρει το αίσθημα της ισχύος και της ασφάλειας, σε όλους τους Έλληνες και σε όλη την Ευρώπη.

08/11/2020 - 13:31

Ξάνθη… με άρωμα ανατολής, ρομαντική αλλά και σύγχρονη παραμένει ένα μέρος που αποπνέει αυθεντικό άρωμα Ελλάδας. Ξεχωριστή και διαφορετική. Προικισμένη με το χάρισμα να συμφιλιώνει διαφορετικούς πολιτισμούς και έθιμα, η Ξάνθη ξέρει να ζει με ένταση το παρόν και να ατενίζει το μέλλον μέσα από την αρμονική συνύπαρξη λαών και θρησκειών.

 

Η Ξάνθη, η πόλη των Θρακών

03/11/2020 - 20:26

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2020,  η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου πραγματοποίησε εκδήλωση, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με ομιλητή τον κ. Γιώργο Καραμπελιά, Συγγραφέα και Πολιτικό Αναλυτή, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, ξανά αντιμέτωποι με τον Τουρκικό Επεκτατισμό».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Γ. Καραμπελιάς: 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, ξανά αντιμέτωποι με τον Τουρκικό Επεκτατισμό

01/11/2020 - 23:15

Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των εκατοστών πρώτων Ελευθεριών της Ξάνθης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των εκατοστών πρώτων Ελευθεριών της Ξάνθης

04/10/2020 - 20:57

"Λουλούδια δίπλα σου"-Το τραγούδι που  γράφτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και πραγματικά δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο πως οτι, όταν έχουμε τέτοιους ανθρώπους στη νέα γενιά, ακόμη μπορούμε να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία πολύχρωμη, χαμογελαστή και αισιόδοξη, για μια κοινωνία κατά της βίας και των διακρίσεων.

 

Οι "Τα Βριλ" δηλαδή ο Αλέξης Γραννεβίδης και ο Μιχάλης Ζούγουλος για ακόμη μια φορά κάνουν τη διαφορά και μας "βάζουν" στις μουσικές τους.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης θα συνεχίσει να έχει τα μικρόφωνα ανοιχτά , για να δίνει το χέρι  στους δημιουργικούς ανθρώπους της Ξάνθης, ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν τις εμπνεύσεις τους και να εκφραστούν με όλη την ψυχή τους.

Την ηχοληψία και τη βιντεοληψία έκανε με πολύ υπομονή και αγάπη ο Παναγιώτης Χαραλαμπάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά και για την ανταπόκριση αλλά και για το αποτέλεσμα.

"Λουλούδια δίπλα σου"-Το τραγούδι που γράφτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

11/09/2020 - 14:38

Ο κ. Καιρίδης απαρίθμησε τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή, τα οποία θα εξεταστούν από τους τομείς εργασίας της επιτροπής, σημείωσε ότι  θα γίνουν επισκέψεις και στους τρεις νομούς προκειμένου να συζητήσουν τα μέλη της επιτροπής με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ θα λειτουργήσει και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να καταθέτει τις προτάσεις του. Το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι και τα Χριστούγεννα ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων έγκαιρα, σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων δράσεων.

Ο Δημήτρης Καιρίδης μιλά για τη Διακομματική Επιτροπή Θράκης και την Τουρκική προκλητικότητα

31/07/2020 - 13:55
Ο Ραδιομαραθώνιος για το Γηροκομείο Ξάνθης την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, είχε σε οικονομικό επίπεδο, αποτέλεσμα,  λίγο περισσότερα από 20.000 ευρώ και σε υπηρεσίες και υλικά περισσότερα από 1.000.
 
Μιλάμε για το αποτέλεσμα σε οικονομικό επίπεδο, αλλά είναι βέβαιο πως  δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι,  τα αποτελέσματα μιας τέτοιας προσπάθειας είναι πολυεπίπεδα, σύνθετα και έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση, την ενεργοποίηση και την ωριμότητα της κοινωνίας μας.

Ραδιομαραθώνιος αγάπης 2020

18/06/2020 - 21:33

Την πολυεπίπεδη  στρατηγική σημασία της ιστορικής συμφωνίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας –Ιταλίας, επεξήγησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός.

Ο ίδιος, μόλις κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία του αγωγού EASTMED, είχε προαναγγείλει- μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο-  ως επόμενο βήμα την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών καθώς ο δρόμος , μετά από πολλά χρόνια ενός επίμονου αγώνα, άνοιξε.

Η οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας –Ιταλίας

11/06/2020 - 04:01

Όταν ο ίδιος  ο Αρχηγός  του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πηδά από το Chinook μαζί με τους άντρες και τις γυναίκες των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τότε είναι βέβαιο οτι η επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλους τους βαθμούς και σε όλα τα επίπεδα είναι στο μέγιστο.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλους τους βαθμούς και σε όλα τα επίπεδα στις Ε.Δ. είναι στο μέγιστο.

08/06/2020 - 22:29

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, την τριήμερη επίσκεψή της στη Θράκη με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Ξάνθης. Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης και της επιδόθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης από τον δήμαρχο της Ξάνθης κ.Μανώλη Τσέπελη. Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε επίσης συνάντηση με τοπικούς φορείς. 

Χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Ξάνθης

30/05/2020 - 10:49

Συνεχίζουμε να  τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και  αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

Μένουμε ασφαλείς.

Βγαίνουμε νικητές.

Πολιτική Προστασία-ΟΧΙ στο συνωστισμό και στις μεγάλες παρέες....

20/05/2020 - 21:09

Ένα κορίτσι που το όνομά της ήταν Μαριγώ, πήρε από τη μάνα της ένα σταμνί γεμάτο γάλα και ξεκίνησε να πάει στην πόλη να το πουλήσει...

Η Μαριγώ ξεκίνησε να κάνει τον προγραμματισμό της με τα χρήματα που θα έπαιρνε πουλώντας το γάλα.

Θα πάρω εκατό αυγά, σκέφτηκε,  με τα χρήματα και θα βγουν πουλάκια που θα γίνουν κότες και θα τις πουλήσω και τότε...

Η Μαριγώ και το σταμνί της... στην αγορά της πόλης.

20/05/2020 - 12:56

Ένα φανταστικό ταξίδι σε τρεις από τους πιο αγαπημένους μύθους του Αισώπου: Οι δύο βάτραχοι, ο Κάβουρας και η μάνα του, καθώς και ο Δίας και ο άνθρωπος. Απολαύστε τους σε μία παραστατική αφήγηση από την Κάρμεν Ρουγγέρη, την Χριστίνα Κουλουμπή και τον Στέφανο

Δύο βάτραχοι, ο Κάβουρας και η μάνα του, ο Δίας και ο άνθρωπος, οι μύθοι που σήμερα μας συντροφεύουν.

19/05/2020 - 12:48

Πολλά πολλά χρόνια πριν στι,ς Συρακούσες, στη σημερινή  Σικελία,   κυβερνούσε ένας Τύραννος, ο Διονύσιος.

Ο Διονύσιος δεν ήταν αγαπητός στον λαό του.... και τότε;;;

Δάμων και Φιντίας

18/05/2020 - 12:53

Έναν αιώνα μετά την απελευθέρωσή της, η Θράκη βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και διατρανώνοντας την ελληνικότητά της.

 

 

Θ. Καράογλου: προγραμματίσαμε έναν κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.

16/05/2020 - 10:52

Μια κότα...διαφορετική από τις άλλες.

Μια κότα που πριν κάνει τα αυγά της το σκεφτόταν, πολύ.

Μια κότα που έβαζε τις δικές της προτεραιότητες.

Η κότα και το χρυσό αυγό

15/05/2020 - 12:54

Με χίλιες και μια νύχτες, με τα παραμύθια της Χαλιμάς ο μικρός ταπεινός συγγραφέας συνεχίζει να γράφει στο σημειωματάριό του και να συμπληρώνει τη δική του διήγηση.

Έρχεσαι μαζί μου (Μέρος Γ') ...κοκκινοσκουφίτσα-καλή νεράιδα-αλεπού και άλλοι στο διήγημα

14/05/2020 - 12:49

Όταν ο Δίας και η Ήρα κατέβηκαν για να κάνουν επιθεώρηση στη γη, ένα σμήνος με πουλιά που πετούσε έπεσε σχεδόν επάνω τους,

Αναρχία στους αιθέρες, είπε η Ήρα και έβαλε τον Δία να θεσπίσει νόμους.

Η καρακάξα και τα άλλα πουλιά ...τα έβαλαν με τον Δία και την Ήρα;;;;

13/05/2020 - 12:55

Καλοκαίρι!!!!  Τα τζιτζίκια στα  δέντρα τραγουδούν και τα ....μυρμήγκια στο έδαφος κουβαλούν σπόρους.

Τα Τζιτζίκια στα κλωνάρια ξαπλωτά και τα μυρμήγκια στο χώμα δουλεύουν ασταμάτητα.

Η ζωή είναι όμορφη, όμως έχει και ευθύνες, έχει και υποχρεώσεις....περιλαμβάνει και το αύριο!!!

Τι θα γίνει όταν θα έρθει και ο Χειμώνας;;;

Τα Τζιτζίκια στα κλαδιά, τα μυρμήγκια στο έδαφος.

12/05/2020 - 13:08

Η ιστορία του  Φαέθοντα,  του μικρού  παιδιού του Ήλιου,  που κάθε ξημέρωμα ανέβαινε στο άρμα με τα  άλογά του και έκανε το ταξίδι της γης φωτίζοντας λαμπρά με το ζεστό του φως....

Ο μικρός Φαέθων κάποια στιγμή, όταν έφτασε 15 χρονών,  θέλησε να ανεβεί αυτός στο άρμα με τα τέσσερα φτερωτά άλογα και να τα οδηγήσει στον ουρανό...

Ο Φαέθων πήρε το άρμα με τα τέσσερα φτερωτά άλογα του Ήλιου

11/05/2020 - 12:40

Τηρούμε ευλαβικά την υγιεινή των χεριών, κρατάμε αποστάσεις και κάνουμε χρήση μάσκας, είτε μίας χρήσης, είτε πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη). Για να είναι όμως αποτελεσματική η μάσκα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς

Κάνουμε χρήση μάσκας. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς.

08/05/2020 - 13:00

Ο Άδωνις που ήταν γιος του Κινύρα και της Σμύρνας που κάποτε παραβίασε τους νόμους και οι θεοί τη μεταμόρφωσαν σε δέντρο, τη Μυρτιά.

Από τον κορμό του δέντρου γεννήθηκε ο Άδωνις... ένα πανέμορφο παλικάρι που θάμπωσε ακόμη και τη θεά Περσεφόνη και έτσι δημιουργήθηκε διαμάχη με την Αφροδίτη που ήθελε το πανέμορφο παλικάρι πάντα μαζί της.

Ο Άδωνις....και η διαμάχη της Αφροδίτης με την Περσεφόνη

07/05/2020 - 13:00

Στην αρχαία Ελλάδα, η κόρη του Βασιλιά της Τίρυνθας,  παντρεύτηκε τον Πολύτεχνο.....

Πώς όμως η όμορφη κόρη του Βασιλιά έγινε τελικά Αηδόνα;;

Τί ρόλο έπαιξε στην υπόθεση αυτή η θεά Ήρα;;

Ποια είναι η θεά Έριδα;;;

Έχει άραγε κάποια σχέση με τη διχόνοια;;

 

Το Αηδόνι, η Αηδόνα και η Ελληνική Μυθολογία

06/05/2020 - 12:53

Η Χρυσαυγή ήταν μια κοπέλα όμορφη, όλο καλοσύνη, γλυκιά σαν τη ζάχαρη, που ζούσε με τη δουλειά της.

Έπλεκε δαντέλες και έραβε φουστάνια για τις Αρχόντισσες της περιοχής.

"Πέτα βελόνι γρήγορα

μη σταματάς λεπτό

και ράψε με χρυσή κλωστή

το φόρεμα αυτό..." τραγουδούσε η Χρυσαυγή.

Μπορείτε από αυτά που σας είπαμε μέχρι τώρα να σκεφθείτε ποιος μπορεί να είναι ο Μεγαλύτερος Θησαυρός;;;

Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός..... Η Χρυσαυγή με το βελόνι της και τις χρυσές κλωστές της.

05/05/2020 - 12:55

Αυτή τη φορά η Σταχτοπούτα είναι διαφορετική, είναι η Σταχτοπούτα μιας όπερας.

Ο Δάσκαλος του πρίγκιπα έχει μαγικές ικανότητες, βλέπει ακόμη και μέσα από τους τοίχους

Ακούστε μια διαφορετική Σταχτοπούτα.

Σταχτοπούτα ή ο θρίαμβος της καλοσύνης

04/05/2020 - 12:55

Κάποια μεσάνυχτα, μετά από 9 μήνες αναμονής,  ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα απόκτησαν ένα κοριτσάκι που στη ζεστή τους αγκαλιά το κοίμιζαν στοργικά και το ονόμασαν Χιονάτη.

Μια ξαφνική αρρώστια όμως έριξε τη βασίλισσα στο κρεβάτι και τελικά πέθανε.

Ο Βασιλιάς τότε πήρε μια νέα Βασίλισσα για να είναι μητέρα της Χιονάτης.

Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι

01/05/2020 - 12:55

Η νεράιδα του συγγραφέα που τον οδήγησε σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη έδωσε την ευκαιρία στον συγγραφέα να διαβάσει.

Μέσα σε αυτή τη βιβλιοθήκη ο συγγραφέας, ψάχνοντας, ψάχνοντας, βρήκε τους μύθους του Αισώπου και ανοίγοντας το βιβλίο, έπεσε στον μύθο της πονηρής αλεπούς και τελικά έπεισε την αλεπού να έρθει μαζί του και να μπει στην 5η σελίδα, στο σημειωματάριο του συγγραφέα.

Έρχεσαι μαζί μου;;; ( Β Μέρος)

30/04/2020 - 12:55