Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Ο Μιχ. Τσέπελης ευχαριστεί τους δημιουργούς. Ο Μαν. Τσέπελης προτείνει αξιοποίηση των Ξανθιωτών.

Ο Μιχάλης Τσέπελης από τους "Βάτραχους" μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης για τα απολογιστικά στοιχεία της φετινής, ιδιαίτερης διοργάνωσης στην "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" στην Ξάνθη.

Δεκάδες Ξανθιώτες και όχι μόνο, δήλωσαν καταρχήν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στην πορεία έγιναν ακόμη περισσότεροι με τα αποτελέσματα να αναδεικνύουν την εφευρετικότητα και τη δημιουργική διάθεση των νέων της περιοχής.

Μαζί με τα πολλά "ευχαριστώ" που ο Μιχάλης Τσέπελης έδωσε προς όλες τις κατευθύνσεις που στήριξαν την ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση, εξέφρασε και την μικρή του πικρία,  για τη δράση "τα Ηχεία της Πόλης" που τελικά ακυρώθηκε οταν κάποιοι πολίτες ενοχλήθηκαν από τον ήχο, που όμως δεν ήταν ούτε σε υπερβολική ένταση, ούτε σε ώρες κοινής ησυχίας.

Η πρόταση για αξιοποίηση των Ξανθιωτών δημιουργών έπεσε στο τραπέζι από τους Μανώλη Τσέπελη, Πρόεδρο και Παναγιώτη Αμβροσιάδη, Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης για την παραγωγή και μετάδοση ειδικών εκπομπών, αποκλειστικά με σχήματα και δημιουργούς της Ξάνθης, σε ένα επίπεδο παρουσίασης του Ξανθιώτικου έμψυχου δυναμικού και γνωριμίας των Ξανθιωτών με τους δημιουργούς της Ξάνθης που ελπίζουμε ότι με τον έντονο δημιουργικό οίστρο του Μιχάλη Τσέπελη, σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.

Η φετινή διοργάνωση, μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κυρίως από τα περιοριστικά μετρά για τον κορωνοϊό, ανέδειξε ευκαιρίες έκφρασης και διάχυσης της δράσης των δημιουργών, ανοίγοντας και νέους δρόμους σύνθεσης και έκφρασης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη με τον Μιχάλη Τσέπελη

 


Η 9η  Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής φέτος δεν μας βρήκε στους δρόμους , σε πλατείες και πάρκα να αναζητάμε σε κάθε σημείο της πόλης μας και ένα διαφορετικό είδος μουσικής.  Γίναμε ωστόσο μια παρέα μέσα από τις εκθέσεις φωτογραφίας  και  από τις οθόνες των κινητών μας και των υπολογιστών μας με τα  live broadcast και τα δεκάδες βίντεο που μας στείλανε μουσικοί της πόλης μας και όχι μόνο  . Οι καλλιτέχνες έβαλαν όλο το μεράκι,  την αγάπη και τη δημιουργικότητα τους για αυτό που κάνουν, βγήκαν στους δρόμους, σε μπαλκόνια, σε ταράτσες, σε βουνά και απέδειξαν ότι η μουσική και η τέχνη τους  δεν καταλαβαίνει από περιορισμούς . Καταφέραμε να ακουστούμε και να επικοινωνήσουμε μέσω της μουσικής  σε μια διαφορετική γιορτή εξίσου όμως απολαυστική , τηρώντας απόλυτα τα ισχύοντα μέτρα.

Σκοπός αυτής της γιορτής ήταν όπως κάθε χρόνο να δώσει βήμα και να ακουστούν οι νέοι καλλιτέχνες.  Δεν πιστεύαμε ποτέ πως 2 παιδιά με κιθάρες σε ένα μπαλκόνι θα ήταν "ενόχληση" για κάποιους ! Την ίδια αντιμετώπιση ως "ενόχληση" βρήκε και  η ενότητα «Της πόλης τα ηχεία», η οποία διακόπηκε πολύ γρήγορα και δεν πραγματοποιήθηκε τελικά  ! Σκοπός αυτής της ενότητας ήταν, για τρεις ημέρες τα ηχεία που είναι τοποθετημένα στο κέντρο της Ξάνθης , να παίζουν μουσικές δημιουργών της πόλης μας , δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στη μουσική των Ξανθιωτών να ακουστεί στον κεντρικό ιστό της Ξάνθης (αγορά)  και να γνωρίσει ακόμη περισσότερος κόσμος τους «δικούς μας» καλλιτέχνες !  Ο λόγος που το αναφέρουμε δεν είναι άλλος από το να ζητήσουμε συγνώμη από τους καλλιτέχνες οι οποίοι με χαρά μας έδωσαν τα τραγούδια τους ώστε να ακουστούν μέσα στην πόλη ( Άγγελος Μουρβάτης - COSMICRAY – Ρωμυλία Μουρβάτη   - Skary Face - The Coconaut Rockers - Underhill West - Bloody Hawk - Ψόφιοι Κοριοί - Κίμο – Bailemos - Okee' Dokee - BeetRoots - Diek Comitato - Rascal Bronx "Σκιώδης Τύπος").

Ο απολογισμός της φετινής 9ης Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής στην Ξάνθη παρά τις δυσκολίες παραμένει θετικός και μας δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια : 40 μουσικοί , 29 βίντεο και 3 live broadcast με συνολικά πάνω από 30.000 προβολές  και 3 εκθέσεις φωτογραφίας με πολλούς  επισκέπτες .

Μπορεί να ήταν η πιο εύκολη για εμάς διοργάνωση, χωρίς το σύνηθες  3ημερο τρέξιμο αλλά τα μέλη του συλλόγου μας  ήταν εκεί με ιδέες και όρεξη για να στήσουμε αυτή την πρωτόγνωρη γιορτή και τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά .  Ιδιαίτερο ευχαριστώ  στον Θοδωρή Ψαρά για τον συντονισμό των live broadcasts , στα καφέ που φιλοξένησαν τις εκθέσεις , Μεράκι - Μπαχάμες - Φίλοιστρον , στο Μουσικό εργαστήριο του Άγγελου Μουρβάτη και τους μαθητές του και στο logarithm label για την στήριξη του !

Η ιδιαίτερη αυτή γιορτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς όλους τους  μουσικούς που συμμετείχαν . Μια γιορτή  που σίγουρα θα την θυμόμαστε για πάντα.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και σύντομα να ανταμώσουμε ξανά …από κοντά !    1. Yahseemi (Ξάνθη) 
    2. Thomey Bors (Τρίκαλα)
    3. Zorzét (Θεσσαλονίκη)
    4. Jan Jiki (Αθήνα)
    5. Toad (Τρίκαλα)
    6. Melahnin (Ξάνθη)
    7. Rascal Bronx (Ξάνθη)
    8. Underhiil West (Ξάνθη)
    9. Ραφαήλ Τάσιος (Ξάνθη)
    10. Νίκος Μαντζούρης (Ξάνθη)
    11. Γιώργος Κυριακίδης (Ξάνθη)
    12. Ελπίδα Μπονόβα (Ξάνθη)
    13. Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Ξάνθη)
    14. Λυδία Στράντζα (Ξάνθη)
    15. Νίκη Συμεωνίδου (Ξάνθη)
    16. Δημήτρης Σουφλάκης (Ξάνθη)
    17. Δάφνη Δρόσου (Ξάνθη)
    18. Αθανασία Γεωργίου (Ξάνθη)
    19. Χρυσούλα Σουλιώτη (Ξάνθη)
    20. Χριστίνα Πεχλιβάνη (Ξάνθη)
    21. Δέσποινα Μαντά (Ξάνθη)
    22. Μαρία Μαρχαβίλα (Ξάνθη)
    23. Αλέξανδρος Τσαουσίδης (Ξάνθη)
    24. Νώντας Τσότσος (Ξάνθη)
    25. Ορσάνθη Μελίδου(Ξάνθη)
    26. Τάνια Γεωργιάδου (Ξάνθη)
    27. Πέτρος Μαυρίδης (Ξάνθη)
    28. Μαρία Κριτσιμάλη (Ξάνθη)
    29. Αναστασία Ιορδανίδου (Ξάνθη)
    30. Άννα Αύρα Πασαλή (Ξάνθη)
    31. Φωτεινή Παπαγεωργίου (Ξάνθη)
    32. Μαίρη Καρτάλη (Ξάνθη)
    33. Ελένη Θεοφίλου (Ξάνθη)
    34. Ραφαέλλα Τσάφα (Ξάνθη)
    35. Κωνσταντίνα Παϊτάρη (Ξάνθη)
    36. Θοδώρα Ξάνθη (Ξάνθη)
    37. Κατερίνα Σουλιώτη (Ξάνθη)
    38. Ρωμυλία Μουρβάτη (Ξάνθη)
    39. Cultera band (Ξάνθη)
    40. Underhill West (Ξάνθη)


 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά