Ανακοίνωση Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Έσπειρε μίσος, θερίζει αδιέξοδα , τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε για το προσφυγικό η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζει:

«Αντί να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και με όρους ανθρωπισμού την τεράστια καταστροφή στη Μόρια, η κυβέρνηση  της ΝΔ δίνει εξετάσεις στο πιο ακραίο ρατσιστικό και φοβικό τμήμα του ακροατηρίου της.

Λειτουργεί ως όμηρος της μισαλλόδοξης αντιπροσφυγικής στάσης που τήρησε τόσο ως κυβέρνηση όσο και την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση.

Λειτουργεί μέσα στο κλίμα που η ίδια δημιούργησε. Τα ψεύδη, η υστερία, οι λεονταρισμοί εκπαίδευσαν ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού της, το οποίο καθοδηγείται από την ακροδεξιά συνιστώσα της και απαιτεί σήμερα επιδεικτική βαρβαρότητα.

Τη στιγμή που η τραγωδία της Μόριας,  οι 13.000 άνθρωποι που έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο, έχουν αναγκάσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να  παλινδρομεί στο αντιπροσφυγικό μένος της περιόδου Σαμαρά, με ανάλογη ρητορική και πρακτική. Θέλει να τιμωρήσει τους ανθρώπους που είναι εδώ και δύο μέρες στους δρόμους, ζώντας μια δεύτερη προσφυγιά μέσα στην προσφυγιά τους.

Γνωρίζουν ότι η πολιτική τους είναι και παράνομη και ανέφικτη και επικίνδυνη.

Τα κλειστά κέντρα, οι απελάσεις, οι απειλές για ξερονήσια, τα push backs, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ανεβάζουν τον πήχη της εχθροπάθειας στο εσωτερικό και να εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό.

Ο λογαριασμός δε θα αργήσει και θα είναι βαρύς, η δε προσγείωση στην πραγματικότητα θα είναι ανώμαλη».

 

 

Επιμέλεια Βούλα  Μαυρίδου

Πολιτικά
Τοπικά