Αναστάσιος Καραδέδος: Αναγκαιότητα η σύσταση τοπικών και περιφερειακών συντονιστικών οργάνων

 
Επαναλαμβάνει πως -έστω και στο «και πέντε»- θα πρέπει να εισακουστεί η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης για τη σύσταση τοπικών και περιφερειακών συντονιστικών οργάνων, στη μάχη κατά του κορωναϊού, ο πρόεδρός του, Αναστάσιος Καραδέδος.
 
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, επισήμανε το «κενό» που υπάρχει σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης της προσπάθειας στην περιοχή μας, σχολιάζοντας πως κανείς δε γνωρίζει τον «υπεύθυνο covid» στην Περιφέρεια, γιατί… δεν υπάρχει.
 
«Μιλάμε με έναν… τηλεφωνητή, όλο αυτό το διάστημα. Δεν ξέρουμε… ποιον να χειροκροτήσουμε στις επιτυχίες, αλλά και από ποιον να ζητήσουμε την ευθύνη. Γιατί, ευθύνη υπάρχει και πρέπει κάπου να καταλογιστεί».
 
Ο κ. Καραδέδος χαρακτήρισε «αποτυχημένη» τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Ξάνθης για το θέμα του συντονισμού και μετέφερε πως αντιμετωπίστηκε με απρεπή τρόπο και «μέσα από το νοσοκομείο»: «Είναι απρέπεια, γιατί είμαι ο αιρετός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ν.Π.Δ.Δ με συμβουλευτικό ρόλο προς την πολιτεία. Οι ιατρικοί λειτουργοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από ένα πλέγμα κομματικότητας».
 
Σχολιάζοντας την εξέλιξη της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και τα κίνητρα που δίδει, με σχετική τροπολογία, η κυβέρνηση σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά και την πρόσληψη 300 νέων μόνιμων, με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Καραδέδος υπογράμμισε ότι αυτή η διαδικασία ίσως αποδειχθεί -σε αυτή τη φάση- μια άκαρπη προσπάθεια.
 
Εξήγησε ότι δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει το αναγκαίο ενδιαφέρον για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων, ενώ σχετικά με την «είσοδο» των ιδιωτών γιατρών, σημείωσε ότι «οι συνάδελφοί μας έχουν προσανατολιστεί σ’ ένα είδος πρωτοβάθμιας φροντίδας περίθαλψης. Για να υποστηρίξουν τις ΜΕΘ, σε περίοδο πανδημίας, θα έπρεπε να εκπαιδευτούν. Και η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα, εδώ και επτά μήνες γι’ αυτό».
 
Πάντως, λίγο πριν βάλει ολόκληρη η χώρα «λουκέτο», εξέφρασε την αισιοδοξία του, σχετικά με την πορεία του κορωναϊού στην Ξάνθη: «Στην περιοχή μας, μετά το pic των 55 κρουσμάτων, βλέπουμε ότι σημειώνεται καθοδική πορεία -έχουμε περίπου 30 με 33. Πάμε καλά», είπε αν και πρόσθεσε πως «πρόκειται περισσότερο για επιθυμία, παρά για βεβαιότητα»...
 
Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους, για την εξέλιξη αυτή: «Οι άνθρωποι έχουν πλέον κουλτούρα. Εκατοντάδες τεστ γίνονται καθημερινά. Γνωρίζουν και υπακούν στα μέτρα», σημειώνοντας ότι στην Ξάνθη, τα πράγματα είναι ελεγχόμενα.
 
Αναφερόμενος στη διαδικασία εξακρίβωσης της «πηγής» της διασποράς του ιού, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν στοχοποιείται κανένας. «Όλοι οι άνθρωποι, νέοι και μεγαλύτεροι προσβάλλονται με τον ίδιο τρόπο» και επισήμανε ότι το «κλειδί» είναι να γνωρίζουμε όλοι, ότι ο ιός υπάρχει και πως όλοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα αναφορικά με τη διασπορά του.
 
Τέλος, σε μήνυμά του προς τους συμπολίτες του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τόνισε: «Όπου το κράτος δεν επέδειξε την απαραίτητη οργανωτική ή οικονομική ικανότητα, θα πρέπει οι πολίτες να καλύψουν αυτό το κενό.
Κάνω έκκληση να είναι πολύ προσεκτικοί, για να τα καταφέρουμε. Για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον μας».
 
Ακούστε τον κ. Α. Καραδέδο.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
Μοντάζ : Χρήστος Τζανίδης
Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά