Δημήτρης Ντούμος, για πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια: Δεν ξεκινήσαμε καλά…Ελπίζουμε να υπάρξει βελτίωση

 
Τη… μοίρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε η τηλεκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια, καθώς, κατά την πρώτη μέρα, τα προβλήματα ήταν πολύ σημαντικά, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσπαθούν -και να μην μπορούν- να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex...
 
«Δεν ξεκινήσαμε καλά, αν και κάθε αρχή και δύσκολη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος,  καθώς το σύστημα δεν μπόρεσε να “αντέξει” τον μεγάλο όγκο μαθητών -περί τις 700.000- ενώ, από τις 5 το απόγευμα, προστέθηκαν στην «εκπαιδευτική διαδικασία» και τα φροντιστήρια.
 
Τα τεχνικά ζητήματα είναι δύσκολο να ξεπεραστούν με δεδομένο ότι «μια 24άρα γραμμή ίντερνετ, όπως συνήθως έχουν οι οικογένειες, μπορεί να “σηκώσει” μία τηλεκπαίδευση. Άρα, πώς μπορεί να ανταπεξέλθει», σχολίασε.
 
«Εγώ τα πήγα καλά μία ώρα μετά δεν μπόρεσα να συνεχίσω», είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε πως οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια, όπως κάθε φορά, ενώ σημείωσε πως πολλοί πήγαν και από τα σχολεία για να υποστηρίξουν τη διαδικασία, αλλά ούτε και από κει τα κατάφεραν.
 
Στηλίτευσε την απουσία του υπουργείου στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών «θα μπορούσαμε, κατά το διάστημα 1 με 14 Σεπτεμβρίου να εκπαιδευτούμε ώστε να στηρίξουμε το συγκεκριμένο μοντέλο» -σημείωσε, ωστόσο, ότι οι δάσκαλοι προσπαθούν να εκπαιδευτούν στα «νέα δεδομένα».
 
Ο κ. Ντούμος επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν από την αρχή υπέρ των «ανοιχτών σχολείων», αλλά «με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και μικρά ευέλικτα τμήματα» και επισήμανε ότι υπήρχε το εύλογο διάστημα του καλοκαιριού για να γίνουν οι σωστές κινήσεις, ώστε τα σχολεία να κρατηθούν ανοιχτά, γιατί, όπως εξήγησε θα ήταν πολύ εύκολο να ζητούν το αντίθετο, όμως «το σχολείο, αποτελεί τον “φυσικό χώρο” για τα παιδιά, είναι επικοινωνία και αλληλεπίδραση».
 
Σχολίασε ότι «η κυβέρνηση, φαίνεται πως χαλάρωσε το καλοκαίρι επειδή δεν υπήρχαν κρούσματα κι έτσι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε».
 
Επισήμανε ότι βασική προϋπόθεση για τους εκπαιδευτικούς είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία αλλά και μείωση της διδακτέας ύλης, ενώ υπογράμμισε πως αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
 
Ακούστε τον κ. Δημήτρη Ντούμο
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου
Μοντάζ: Παναγιώτης Χαραλαμπάκης
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά