Γιάννης Σιαμίδης: τρομοκρατεί η πληροφόρηση για την πανδημία, δεν εστιάζει στην ενημέρωση για την προστασία των πολιτών/ Τραγική η υγειονομική διαχείριση

 
Το Δημοτικό ραδιόφωνο συνεχίζει να φιλοξενεί σκέψεις και προτάσεις των συμπολιτών μας, αναφορικά με την υγειονομική κρίση που πλήττει όλους μας.
Σήμερα ο συντονιστής  του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Ξάνθης Γιάννης Σιαμίδης, με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή ,άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης, σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνεί την «πληροφορία» στους πολίτες, αλλά και για την «τραγική», όπως χαρακτήρισε, υγειονομική διαχείριση…
 
Ο κ. Σιαμίδης σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες ενημερώνονται, «από τα ΜΜΕ τα οποία έχουν πριμοδοτηθεί» σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας:
 
«Η κυβέρνηση επέλεξε τη μέθοδο τρομοκρατίας. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούμε για τους νεκρούς. Θα έπρεπε σαφώς να γίνεται αναφορά, αλλά περιορισμένα, ώστε τον υπόλοιπο τηλεοπτικό χρόνο να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για το τι, ακριβώς, αντιμετωπίζουμε και πώς θα προστατευθούμε», είπε προσθέτοντας πως τα κοινωνικά μηνύματα που θα έπρεπε τα κανάλια να μεταδώσουν, το ιντερνέτ, αλλά και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Αντίθετα… «έχουμε αυτά τα εκτεταμένα ρεπορτάζ του τρόμου».
Ωστόσο σχολίασε ότι υπάρχουν και… «ψύχραιμες και επιστημονικές φωνές», κυρίως «σε περιφερειακά ΜΜΕ»…
 
Υγειονομική διαχείριση: οι χώρες της Ασίας και η χώρα μας…
 
Ο κ.Σιαμίδης κατέθεσε μερικά μοντέλα διαχείρισης της πανδημίας, με παραδείγματα.
Σημείωσε ότι η Ταιβάν με εμπειρία από τον πρώτο Sars οργάνωσε πολύ καλά το σύστημα υγείας και ακολούθησε τη μέθοδο της έγκαιρης ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Σχολίασε ότι πρόκειται για μια πολύ πυκνοκατοικημένη χώρα -26 εκατομμύρια σε ένα γεωγραφικό χώρο όσο δύο φορές η Πελοπόννησος-  κι ενώ έχει ισχυρές οικονομικές σχέσεις με την Κίνα έχει καταγράψει 600 κρούσματα και επτά νεκρούς.
Επισήμανε ότι οι κάτοικοι έχουν κουλτούρα αυτοπροστασίας και πειθαρχούν, θύμισε, ωστόσο, ότι στην πρώτη καραντίνα ευρωπαϊκά ΜΜΕ εκθείαζαν και τους Έλληνες για τον τρόπο που πειθάρχησαν στα μέτρα…
Επίσης, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Σιγκαπούρης, μια «πόλη-κράτος», των έξι εκατομμυρίων, σε μια γεωγραφική περιοχή, όσο η Αθήνα, όπου από την αρχή περιόρισαν τον ιό μέσω των επαναλαμβανόμενων τεστ. Η χώρα «το έχασε» εξαιτίας της μεγάλης κοινότητας μεταναστών, με αποτέλεσμα να έχουν 60 χιλιάδες κρούσματα, αλλά μόλις δύο θανάτους του δύο τελευταίους μήνες…
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να οργανώσει την πρωτοβάθμια υγεία ώστε να μην κατευθύνονται όλοι στα νοσοκομεία, ότι επειδή δεν καλύπτεται ο κορωναϊός από τα ασφαλιστικά ταμεία, ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος για τη διενέργεια των τεστ, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό, αμφισβήτησε ότι θα διενεργηθεί από την πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης, επειδή «τα νέα εμβόλια» απαιτούν ιδιαίτερες προϋποθέσεις, τόσο στη μεταφορά όσο και στην αποθήκευσή τους.
 
Ο κ. Σιαμίδης αναφέρθηκε στο τι ΔΕΝ έκανε η κυβέρνηση
 
«Άκριτο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, χωρίς τεστ», αλλά και «μισά μέτρα» με δεδομένο ότι αν και στοχοποιούνται τα πάρτι «κανείς δε μιλάει για το… πάρτι μέσα στα λεωφορεία» .
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την «στήριξη» επιχειρηματιών και επαγγελματιών με «700άρια, 500άρια και δάνεια», ενώ θα έπρεπε «λόγω της έκτακτης κατάστασης που διανύουμε ο “κλειστός” χρόνος της αγοράς να θεωρείται “νεκρός χρόνος”», χαρακτήρισε «εγκληματικό» τον πτωχευτικό κώδικα, αλλά και την «στήριξη του αερομεταφορέα» με 120 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος «χωρίς όμως το κράτος να έχει μετοχές».
 
Ακούστε τον κ. Γ. Σιαμίδη
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
Μοντάζ: Παναγιώτης Χαραλαμπάκης
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά