Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 στις 10:00.Εκπομπή - Αφιέρωμα στον Στέφανο Ιωαννίδη από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Δήμου Ξάνθης

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης, η Ξάνθη, η Θράκη, τιμά τον Στέφανο Ιωαννίδη, το μεγάλο Πνευματικό Άνθρωπο, μέσα από τις δράσεις, το έργο την πορεία του.

Μία εκπομπή - αφιέρωμα στον Στέφανο Ιωαννίδη είναι πολύ μικρή για να καταγράψει το πλούσιο έργο του για την περιοχή.

Σε αυτό το αφιέρωμα ο Θανάσης Μουσόπουλος, αποτολμά να μας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο, με τον άνθρωπο Στέφανο Ιωαννίδη και τις καταγραφές του. Τη λογοτεχνική του πορεία, τη δράση του, το έργο του, τις επιδράσεις του στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 στις 10:00 το πρωί και για δύο ώρες θα βρεθούμε κάτω από τη μεγάλη σκιά, που άπλωσε ο Στέφανος Ιωαννίδης, για να ξαποστάσουμε όλοι μας και να βρούμε κάτι από τις σκέψεις μας, να διευρύνουμε τους προβληματισμούς μας, να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή μας, να ονειρευτούμε για το μέλλον......

Στην Εκπομπή-Αφιέρωμα θα ακούσουμε τον ίδιο τον Στέφανο Ιωαννίδη από μία ηχογράφηση του 1990 να μιλά για το Βιβλίο - Λεύκωμα "Ξάνθη, 1870 - 1940, εικόνες και μαρτυρίες από την ιστορία της", να μιλά για τον τόπο, να βάζει προβληματισμούς για την πορεία της περιοχής, να οραματίζεται.

Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κάποια τραγούδια, που μελοποίησε  ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας  και ερμήνευσε ο ίδιος και η χορωδία της Ξάνθης, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Μανώλη.

Για την ολοκλήρωση του αφιερώματος συνεργάστηκαν ο Θανάσης Μουσόπουλος, η Κυριακή Οικονόμου, η Σοφία Δαληκριάδου, ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Τηλέμαχος Αρναούτογλου.
Όλη η τεχνική επιμέλεια και επεξεργασία, πραγματοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Χαραλαμπάκη.

Καλή Ακρόαση!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά