Α. Τσετινές: Έχουμε κινητοποιήσει, οτιδήποτε είναι νομικά δυνατό, για να προστατευτεί η ομάδα

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και τον Αθλητικό Παλμό, του Νεκτάριου Αμποβιανίδη, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021, ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ξάνθη, Ανέστης Τσετινές, ενόψει του “τελικού” της Κυριακής με τον Ιωνικό και όλα τα μέτρα που έχει λάβει η ξανθιώτικη πλευρά ώστε το παιχνίδι να κριθεί στις  γραμμές του γηπέδου και μόνο εκεί.

Για το μίνι-άθλο του ΑΟΞ που απο το -11 μέσα στην σεζόν και το -6 στο φινάλε της κανονικής περιόδου έφτασε στο -2 απο την κορυφή και την ευκαιρία που έχει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή, ανέφερε: “Αυτό είναι αλήθεια, βέβαια εμείς εδώ στον ΑΟΞ όλοι πιστεύαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας και ότι τέλος θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας. Δεδομένου οτι αυτή η αποχή στέρησε την δυνατότητα να ξεχωρίσει κάποια ομάδα απο την αρχή, ήταν εύκολο να το καταλάβεις και στην διάρκεια της σεζόν πως όλα θα κριθούν στα Play Off.  Αν πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή θα δούμε ότι η ομάδα μας χτίστηκε απο το μηδέν, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένο ότι το σημείο εκκίνησης μας ήταν στα μέσα Σεπτέμβρη ναι μεν περιμέναμε την ομάδα να είναι πιο δυνατή όμως όπως προανέφερα είχαμε αρκετές δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε και παρόλαυτα έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο σημείο που επιθυμούσαμε  να είμαστε και πλέον να κρατάμε την τύχη στα δικά μας χέρια.”

Για τα δεδομένα της κατηγορίας και όσα αντιμετώπισαν  στην Super League 2, που είναι τελείως αντίθετα απο τα έργα και τον τρόπο δουλειάς του ΑΟΞ, ο Αθλητικός Διευθυντής της ξανθιώτικης ΠΑΕ τόνισε: “Νομίζω πως αν δεν είναι το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, πρέπει να είναι ένα απο τα χειρότερα. Με αυτά που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο ανα τον κόσμο, νομίζω πως η Β’ Εθνική μας πραγματικά είναι ένα απο τα χειρότερα πρωταθλήματα, όχι αγωνιστικά αλλά κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους και για λόγους που δεν μπορεί να καταλάβει ο φίλαθλος κόσμος. Είναι ένα πρωτάθλημα  που δεν αρμόζει να είναι η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Θα πρέπει όλοι μας, και πολύ περισσότερο αυτοί που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή την κατηγορία να βοηθήσουν έτσι ώστε να αναβαθμιστεί γιατί μόνο έτσι θα αναβαθμιστεί και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.”

Για να συνεχίσει λέγοντας: “Είναι διαφορετικό να τα ακούς και άλλο να τα ζεις, εμείς είμαστε στο σημείο που τα ζούμε πλέον. Δεν θεωρούμε την ομάδα μας μόνιμους κατοίκους αυτής της Λίγκας, αλλά τα πιστεύω τα δικά μας είναι αυτό που ανέφερα και πιο πριν  αναβαθμίζοντας την Β’ Εθνική αλλά και την Γ’ Εθνική αναβαθμίζεις αμέσως και την μεγάλη κατηγορία και γενικότερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο.”

Για τις κινήσεις της ΠΑΕ Ξάνθη ενόψει του αγώνα της Κυριακής, και με αφορμή όλα όσα έγιναν στα δύο ματς της Ξάνθης με τον Ιωνικό αλλά και την εν γένη επεισοδιακή παρουσία της ομάδας της Νίκαιας σε όλη την σεζόν, ο Ανέστης Τσετινές μας ενημέρωσε πως: “Με δεδομένο τα όσα έχουν γίνει στα προηγούμενα ματς με τον Ιωνικό και όσα έγιναν στο πρόσφατο τους ματς στα Χανιά και βεβαίως και της κρισιμότητας του συγκεκριμένου αγώνα, άλλωστε όπως και για μας έτσι και για τον Ιωνικό την Κυριακή κρίνεται μια κατηγορία,  λόγω λοιπόν όλων αυτών έχουμε πράξει προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε να έχουμε την απόλυτη προστασία για την ομάδα μας. Έχουμε κινητοποιήσει οτιδήποτε είναι νομικά δυνατό για να προστατευτεί η ομάδα, απο εκεί και πέρα δε νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα σε αυτή την επίσκεψη μας στο γήπεδο του Ιωνικού”

Για να συμπληρώσει: “Μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου πρέπει να λύνονται οι διαφορές των ομάδων, ούτε πριν ούτε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου ούτε μετά. Γενικά θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, θέαμα για τον κόσμο  και θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι, οι ομάδες να χαίρονται το ποδόσφαιρο για να μπορεί να το χαρεί και ο κόσμος. Το ποδόσφαιρο παίζεται στις 4 γραμμές του, δεν παίζεται ούτε με απειλές ούτε με ξύλο ούτε με κανέναν άλλο τρόπο.”

Για την αντιμετώπιση απο πλευράς φορέων και αν είναι ικανοποιημένος απο την ανταπόκριση ανέφερε: “Όλοι ανταποκρίθηκαν στο έπακρο,  απο την διοργανώτρια αρχή, τους υπεύθυνους ασφαλείας, μέχρι και τα ανάλογα υπουργεία τα οποία κινήσαμε για να δώσουν πρέπουσα βαρύτητα στον αγώνα αυτό. Και είμαι πεπεισμένος πως στο παιχνίδι αυτό η ομάδα μας θα είναι απόλυτα προστατευμένοι, δεν θα μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα κανένας εξωαγωνιστικός παράγοντας.” 

Για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου, που θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, και αν αυτός ο ορισμός δείχνει την σημασία του αγώνα, σχολίασε: “Νομίζω πως η παρουσία του κ. Σιδηρόπουλου θα είναι αυτό που θέλει κάθε ομάδα, έναν διαιτητή που θα είναι αμερόληπτος, και θα παίξει  και τις δύο ομάδες 50-50 έτσι ώστε τελειώνοντας το παιχνίδι να μην έχει κανένας λόγο  να διαμαρτυρηθεί για την διαιτησία. Άλλωστε γνωρίζεις πολύ καλά πως η θέση η δική μου και της ομάδας είναι ότι ο διαιτητής δεν είναι το επίκεντρο, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές, του αγώνα και θα πρέπει να περνάει απαρατήρητος. Πιστεύω οτι ο συγκεκριμένος διαιτητής λόγω της πορείας του θα καταφέρει κάτι τέτοιο.”

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά