Γιάννης Παπαχρόνης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα γηροκομεία: Πρόστιμα ή απολύσεις οι εναλλακτικές - Είδος προς εξαφάνιση οι νοσηλευτές

Δεν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό στο Γηροκομείο «Άγιος Βασίλειος», ωστόσο το 74% χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος, ένα «καλό ποσοστό».

Ο Γιάννης Παπαχρόνης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο τόνισε ότι «χρησιμοποιήσαμε την πειθώ και γι’ αυτό, οι περισσότεροι εμβολιάστηκαν» και πρόσθεσε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, το σκηνικό που δημιουργείται, το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο. «Από τις 16 Αυγούστου, ξεκινούν οι έλεγχοι και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πάνε σε αναστολή, καθώς το πρόστιμο για το Ίδρυμα είναι 50.000 ευρώ. Σε δεύτερη φάση, αυτό φτάνει τις 200 χιλιάδες. Θα γονατίσουν τα Ιδρύματα», σημείωσε.

Οι εργαζόμενοι, που δε θέλουν να εμβολιαστούν θα αντιμετωπίσουν τουλάχιστον την αναστολή εργασίας, μια και η υφυπουργός ανασκεύασε εντός της ημέρας τα περί απολύσεων, που η ίδια είχε θέσει νωρίτερα, για τους εργαζόμενους που αρνούνται το εμβόλιο. Όμως, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναπληρώνονται. Ο κ. Παπαχρόνης εξηγεί και ταυτόχρονα αναδεικνύει ένα ακόμα… δισεπίλυτο παζλ: «Δεν υπάρχει ποσοστό ανεργίας στους νοσηλευτές όλων των βαθμίδων. Ψάχνουν όλοι να βρούνε νοσηλευτές… Άρα, όταν βγάζεις σε αναστολή θα πρέπει να κάνεις αναπλήρωση από μια δεξαμενή που, όμως, είναι… στεγνή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, μάλιστα, πως ούτε τα νοσοκομεία δε βρίσκουν νοσηλευτές, «γιατί, απλούστατα, δεν υπάρχουν».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Γηροκομείου, επισήμανε ότι η υποχρεωτικότητα, είναι μια λογική συνέπεια: «Είχε δρομολογηθεί για τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, η μετάλλαξη Δέλτα δεν άφηνε περιθώρια», σημείωσε.

Αιμοδοσίες του Καλοκαιριού

Από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος Αυγούστου σταματούν οι Δευτέρες της Αιμοδοσίας, που διοργανώνει αδιαλείπτως, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη», στην Ξάνθη. Οι «Δευτέρες» θα επανέλθουν από τον Σεπτέμβριο, όταν οι υγειονομικοί θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους, μετά και τις αναγκαίες (όσο ποτέ) θερινές διακοπές. Πάντως, για όσους θέλουν να αιμοδοτούν στο νοσοκομείο, το πρόγραμμα συνεχίζει να ισχύει, από Δευτέρα έως Παρασκευή (8:30-14:00, ενώ και το απόγευμα της Δευτέρας από τις 5:30 έως τις 7:30).

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Παπαχρόνης, με την ιδιότητα του προέδρου του εθελοντικού Συλλόγου, οι αιμοδοσίες θα συνεχίζονται, ως επί τω πλείστω, περιφερειακά…

Το εγχείρημα, όπως τόνισε, θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή των νοσοκομείων Παπανικολάου και Παίδων «Η Αγία Σοφία», οι κινητές μονάδες των οποίων, θα έρθουν το ίδιο χρονικό διάστημα, ώστε να διενεργηθούν 12 συνολικά εξορμήσεις, στα ορεινά χωριά της Ξάνθης, στον Δήμο Νέστου, αλλά και στο Φανάρι Ροδόπης, για κατοίκους και παραθεριστές. Η προσπάθεια θα λάβει χώρα από το Σάββατο, 24 Ιουλίου, μέχρι και την Πέμπτη, 29 Ιουλίου.

Μία μέρα νωρίτερα, στις 28, θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία, στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου, από τις 5 το απόγευμα, έως τις 9:30 το βράδυ.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων και με συνδιοργανωτή το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με κεντρικό μήνυμα: «Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται»….

«Έτσι θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε αίμα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο πρόεδρος, δίνοντας έμφαση στις υψηλές ανάγκες στο «Παίδων» για τα παιδιά της μεσογειακής αναιμίας.

Τέλος, έστειλε μήνυμα σε όσους «έχουν χάσει επαφή με την εθελοντική αιμοδοσία», εξαιτίας κάποιας ασθένειας που απαιτεί φαρμακευτική αγωγή. «Θα πρέπει να μάθουν ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ας μιλήσουν με τους γιατρούς τους, διότι, ενδέχεται να μπορούν να συνεχίσουν να αιμοδοτούν», υπογράμμισε.

Ακούστε τον κ. Γ. Παπαχρόνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά