Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: ενημέρωση για τις δράσεις του σωματείου σε ΔΕΘ και κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης ενημερώνει για τις δράσεις της:

«Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου συμμετείχαμε στη μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων στη ΧΑΝΘ και στην μαζική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στάλθηκε ισχυρό μήνυμα: οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται τον νόμο Χατζηδάκη και θα το αντιπαλέψουν στους χώρους δουλειάς. Στέλνουν στο καλάθι των αχρήστων τις κυβερνητικές εξαγγελίες με τις οποίες ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά τα δίνει όλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Απαιτούν από το κράτος μέτρα για την προστασία της Υγείας από την πανδημία. Λένε κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση και τα επικουρικά ταμεία! Η συγκέντρωση της ΧΑΝΘ ήταν η συνέχεια μετά τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του Ιουνίου και δείχνουν το πώς θα συνεχίσουμε!

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στηρίζουμε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία στις 19:00. Το άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια χρόνια σημαίνει βαθιά το χέρι στις τσέπες των γονιών. Ταυτόχρονα μετά από  2 χρόνια πανδημίας τα παιδιά μας μπαίνουν στα σχολεία με τους ίδιους, αν όχι χειρότερους, όρους μετά και την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα μέσα στην πανδημία. Την ώρα που βρίσκει η κυβέρνηση δις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το ΝΑΤΟ δεν έδωσε μισό ευρώ για να μπορέσει να αραιώσει ο αριθμός των μαθητών μέσα στις τάξεις.

Μέσα από το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία που έφερε μέσα στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση πέταξε από πάνω της την ευθύνη για τη χρηματοδότηση των σχολείων, φορτώνει τα οικονομικά βάρη σε γονείς και παιδιά. Με παρέμβασή μας στις διευθύνσεις της Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Νομού Ξάνθης δώσαμε απάντηση και μέσα στο καλοκαίρι.

Η μόρφωση των παιδιών μας περνάει μέσα από τους αγώνες μας. Για να μην μπαίνουν εμπόδια στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, για να μη  βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Διεκδικούμε:

Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών κι εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία. Περισσότερα μαθητικά δρομολόγια.

Να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά µε διορισµούς εκπαιδευτικών, καµιά διδακτική ώρα χαµένη.

Να γίνουν φροντιστηριακά τµήματα για να αντιµετωπιστούν οι µορφωτικές επιπτώσεις της πανδηµίας.

Να λειτουργήσουν όλες οι δοµές ειδικής αγωγής που είναι αναγκαίες. Επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης, µε ευθύνη του κράτους στα    σχολεία. Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεµάτων.

Καμιά ανατίμηση στα είδη πρώτης ανάγκης, στα σχολικά είδη. Μείωση της τιµής του ρευµατος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά