Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία στον Αχιλλέα Βασιλειάδη

Η Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωσή της ενημερώνει οτι ο Πόντιος Τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης βρίσκεται  σε λίστα  ανεπιθύμητων στην Τουρκίακαι μετά την προσγείωση του Αεροπλάνο του στην Κωνσταντινούπολη, του απαγορεύτηκε η συνέχεια του ταξιδιού. Με παρέμβαση του Προξενείου μας, δρομολογήθηκε η άμεση επιστροφή του στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση: 

Μία ακόμη απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ ήδη κατάλογο συμπατριωτών μας που έτυχαν της ίδιας αντιμετώπισης από πλευράς του Τουρκικού κατεστημένου. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό καλλιτέχνη Αχιλλέα Βασιλειάδη.

Ο Πόντιος τραγουδιστής ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με συνεργάτες και φίλους, και είχε τελικό προορισμό την Τραπεζούντα. Στη Πόλη πληροφορήθηκε από τις αρχές του αεροδρομίου ότι το όνομα του είναι στη λίστα των ανεπιθύμητων και του απαγορεύτηκε η συνέχεια του ταξιδιού. Με παρέμβαση του Προξενείου μας, δρομολογήθηκε η άμεση επιστροφή του στην Ελλάδα.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα και αυτή την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία, όπως και όλες τις προηγούμενες. Σημειώνουμε, ότι σε όλες τις περιπτώσεις δεν προβλήθηκε καμία απολύτως αιτιολογία. Τα πρόσωπα διαφέρουν, οι αιτίες της επίσκεψης στη Τουρκία ποικίλουν, όμως για λόγους που μόνον οι Τούρκοι γνωρίζουν, όλο και πυκνότερα, Έλληνες ποντιακής καταγωγής γνωρίζουν από πρώτο χέρι την «αβρότητα της Ανατολής».

Τελικά, ως φαίνεται, οι σύγχρονοι υπηρέτες του κεμαλικού μεγαλοϊδεατισμού, διαπνέονται από τις ίδιες αρχές και πρακτικές με τους γενοκτόνους προγόνους τους. Απαγορεύουν την είσοδο στη Τουρκία, όχι για κάτι που οι συμπατριώτες μας έπραξαν αλλά για αυτό που είναι. Έλληνες Πόντιοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά