Η.Ασκαρίδης για Θ.Λ.Ε-Ξανθιώτικο Καρναβάλι: εθελοντική αιμοδοσία αντί παρέλασης και τρεις συναυλίες στο κλειστό αθλητικό Κέντρο ‘Φ.Αμοιρίδης’

Εθελοντική αιμοδοσία στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου, αντί της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, και τρεις συναυλίες στο κλειστό αθλητικό κέντρο ‘Φ.Αμοιρίδης΄, προγραμματίζει για τις φετινές Θ.Λ.Ε –Ξανθιώτικο Καρναβάλι, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, καθώς και φέτος ο λαοφιλής θεσμός της πόλης θυσιάζεται, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο βωμό της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου επισημαίνει: ‘ Προέχει όλων η υγεία και έπεται η ψυχαγωγία και η διασκέδαση. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε όσα είχαμε σχεδιάσει για την αναβάθμιση του μεγάλου μας θεσμού. Οι παρελάσεις έχουν απαγορευθεί όπως γνωρίζετε. Εμείς, όπως και πέρυσι, διοργανώνουμε εκείνη την ημέρα μια μαραθώνια εθελοντική αιμοδοσία στο δημοτικό αμφιθέατρο.

Αναμένουμε και επίσημα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, με δεδομένη φυσικά την τήρηση του συνόλου των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ήδη ισχύουν, προκειμένου να οργανώσουμε τρεις συναυλίες στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο ‘Φ.Αμοιρίδης’.  

Ακούστε τον κ. Ηλία Ασκαρίδη.

Στις 24 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η συναυλία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη, στις 4 Μαρτίου φιλοξενούμε δυο νεανικά συγκροτήματα , τους ΟΝΙRΑΜΑ και τους GOING THROUGH και στις 5 Μαρτίου κοντά μας θα είναι ο Γιάννης Πλούταρχος. Επαναλαμβάνω όλες οι συναυλίες θα γίνουν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προκειμένου να είναι απόλυτα ελεγχόμενη η είσοδος στο χώρο αποφασίσαμε να βάλουμε ένα συμβολικό εισιτήριο, 5 ευρώ για τις συναυλίες με τους αδελφούς Τσαχουρίδη και τον Πλούταρχο και 3 ευρώ για τα συγκροτήματα. Τα εισιτήρια διατίθενται ήδη από την πλατφόρμα viva.gr.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το κάψιμο του Τζάρου στον Κόσυνθο, το βράδυ της τελευταίας Κυριακής, και με πυροτεχνήματα’.

Ήδη από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε ο αποκριάτικος στολισμός της πόλης:’ ο κόσμος έχει ανάγκη από αισιοδοξία, από χαρά. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους. Από τη μια η πανδημία, από την άλλη οικονομικά προβλήματα. Ξεκινήσαμε από νωρίς σήμερα το πρωί τον αποκριάτικο στολισμό στην κεντρική πλατεία και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες μικρούς και μεγάλους να έρθουν να φωτογραφηθούν. Θα τοποθετηθεί διάκοσμος και στην πλατεία Ελευθερίας , στο Φόρο και σε άλλα σημεία της πόλης. Να μπει η πόλη στο πνεύμα της περιόδου. Το Καρναβάλι είναι συνδεδεμένο με την παράδοση στην Ξάνθη. Όσο μπορούμε θα κρατήσουμε ζωντανό το θεσμό ώστε σύντομα, θέλουμε να ελπίζουμε, να έχουμε τη δυνατότητα να τον ξαναζήσουμε και να τον ανανεώσουμε. Είναι ένας θεσμός που έχει τεράστια κοινωνική απήχηση , αλλά ταυτόχρονα είναι και κινητήριος δύναμη για την τοπική και την περιφερειακή οικονομία. Είναι μεγάλο το πλήγμα σίγουρα, αλλά τίποτε δεν μπαίνει πάνω από την υγεία’, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Τοπικά