Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης, για την Πρωτομαγιά

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης, δίνοντας ελπίδα και υπόσχεση για νέους αγώνες, ενάντια στον πόλεμο, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στη φτωχοποίηση του λαού.

Στη συγκέντρωση στάλθηκε μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργάτες της COSCO, που συνεχίζουν παρά το όργιο καταστολής να διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Από το βήμα ο πρόεδρος της Ένωσης, Ν. Παπαδόπουλος ανέφερε για τις εξελίξεις στον Νομό μας: «Η εργοδοσία παίρνει τα μέτρα της. Πρόσφατα είχαμε την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου για το εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ του 2017. Αθώωση για την εργοδοσία, καμιά ευθύνη της εταιρίας για έναν εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Τι κι αν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Φώτη Γριβάκη (του αδικοχαμένου εργάτη), το δικαστήριο δεν απέδωσε καμιά ευθύνη. Η εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε 4,5 χρόνια, μετά από πολλές αναβολές και συνεδριάσεις τα Σάββατα για να ξεπλύνει αυτό το εργοδοτικό έγκλημα.

Καταγγέλθηκε η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, η αξιοποίηση του στρατοπέδου Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης για τη διαμονή και συνεκπαίδευση  ΝΑΤΟϊκών και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή της Θράκης.

Στη συνέχεια με πορεία στους δρόμους της πόλης, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο στρατόπεδο «Αποστολίδη», όπου στεγάζεται η διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού, καταγγέλλοντας την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού και δύναμης εκτός συνόρων, καταλήγοντας στο μνημείο των Καπνεργατών αφήνοντας συμβολικά γαρύφαλλα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά