Ανακοίνωση Τομεακής Οργάνωσης Ξάνθης της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2022

Τα παρακάτω αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Τ.Ο Ξάνθης της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών:

‘Η πρωτιά της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης τρία χρόνια μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία, την ίδια ώρα που αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε όλη τη χώρα μετά το 1986 με 33,43%, είναι η αποστομωτική απάντηση των φοιτητών, της νέας γενιάς απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων που τσάκισαν όλο το προηγούμενο διάστημα τις σπουδές και τις ζωές συνολικά, των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Οι νέοι και οι νέες  που όλο το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν μέσα από πολλά εμπόδια με πιο βασικό το κλείσιμο των σχολών για 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα να γίνουν φοιτητές ΞΑΝΑ, και μέσα από τους αγώνες τους το κατάφεραν, παίρνουν τώρα τους συλλόγους στα χέρια τους ΞΑΝΑ, τους ζωντανεύουν κόντρα στα σχέδια διάλυσης τους από την κυβέρνηση, κρατώντας ζωντανά τα όνειρά τους για το πανεπιστήμιο που έχουν ανάγκη.

Την ίδια στιγμή, καταδικάστηκε η κυβερνητική πολιτική σε όλη τη χώρα με την πτώση της ΔΑΠ, ενώ οι φοιτητές και εδώ στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης άφησαν στην ανυπαρξία τις δυνάμεις του «βάζω πλάτη παντού» και του «θα λογαριαστούμε μετά», της αναμονής σε σωτήρες, δηλώνοντας ότι με την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική δίνουν υπόσχεση ότι θα παλέψουν για το δίκιο τους.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά