Παρέμβαση Γ.Σιαμίδη : η κοινωνία δεν πρέπει μόνο να ανησυχεί, οφείλει να οργανωθεί

Η αναφορά στις ειδήσεις του δημοτικού ραδιοφώνου για τη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας, με 28% υπερβάλλουσα θνησιμότητα στη χώρα τον Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Eurostat, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ε.Ε διαμορφώνεται στο 10%, ήταν η αιτία για τη σημερινή παρέμβαση του συμπολίτη κ. Γιάννη Σιαμίδη στην ενημερωτική εκπομπή.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σιαμίδης εδώ και μήνες η Eurostat δίνει στη δημοσιότητα αντίστοιχες πρωτιές για την Ελλάδα που ακόμη δεν εξηγήθηκαν-ως όφειλαν- από την ίδια την Ελλάδα, όπως δεν εξηγήθηκαν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση των αιφνίδιων θανάτων παιδιών στη χώρα, που τον περασμένο μήνα απασχόλησαν σε πρωτοσέλιδα τον τύπο:’ αυτή η θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα διατηρείται εδώ και μήνες σύμφωνα με τη Eurostat. Εξηγήσεις προς την κοινωνία δεν δόθηκαν από κανέναν. Οφείλει όμως η πολιτεία να ανακοινώσει τις αιτίες για την αύξηση της θνητότητας. Το ίδιο και για τα στοιχεία για τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. Όσο δεν δίνονται εξηγήσεις θα συνεχίσει να αμφισβητείται η ιατρική επιστήμη κι αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί και που ήδη ξεκίνησε , δυστυχώς, με τον τρόπο που επέβαλλαν τους εμβολιασμούς. Και μάλιστα η αμφισβήτηση θα συντηρείται ακριβώς επειδή όλες οι έρευνες της Eurostat  καταγράφουν αυτή τη μαύρη πρωτιά από την έναρξη των εμβολιασμών και μετά. Οφείλεται σε λάθη, στο ότι δεν φρόντισε η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ , αλλά αντιθέτως να το αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο από ότι στα χρόνια των μνημονίων, βγάζοντας με ακραίο τρόπο, σε αναστολή εργασίας όσους νοσηλευτές και γιατρούς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, οφείλεται σε μεθόδους, όπως τα lock down, που κατέστρεψαν οικονομικά σειρά επιχειρήσεων και αύξησαν την ψυχολογική πίεση που αποδεδειγμένα έχει αντίκτυπο στην υγεία, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που παρεμπιπτόντως ανακοινώθηκε ότι ανακαλύφθηκε ειδική βαφή νοσοκομειακών χώρων που εξουδετερώνει αυτές τις λοιμώξεις σχεδόν στο σύνολο τους, ή μήπως σε αυτό που ήδη κατέγραψε το σύστημα της Βρετανίας, στο γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου, του κορωνοϊού , με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες ασθένειες να μην εξυπηρετούνται και να εκλείπει και ο προληπτικός έλεγχος;

Θυμίζω ότι διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο κ. Ιωαννίδης, είχαν συστήσει τρόπους αντιμετώπισης που απορρίφθηκαν πριν καν εξεταστούν γιατί προφανώς είχαν κατά νου την εφαρμογή συγκεκριμένου μοντέλου διαχείρισης της πανδημίας.  Όταν όμως χώρες όπως η Σουηδία, που λοιδορήθηκε για το μοντέλο που εφάρμοσε και προχώρησε και σε εμβολιασμούς σε υψηλά ποσοστά χωρίς πρόστιμα και υποχρεωτικότητες,  παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στην ίδια έρευνα της Eurostat-  στη Σουηδία καταγράφηκαν τιμές κατά 5% μικρότερες από τον μέσο όρο της τριετίας 2016 – 2019-,  κάποιοι,  και είναι πολύ συγκεκριμένοι,   πρέπει να λογοδοτήσουν…’ 

Ακούστε τον κ. Γ.Σιαμίδη.

Οι υγειονομικοί που υποχρεώθηκαν σε αναστολή εργασίας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σιαμίδης για τους υγειονομικούς της Ξάνθης που τελούν σε αναστολή εργασίας και αύριο , στις 10:00, συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο : ‘ αυτό που έγινε με τους υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, τους οποίους έβγαλε η κυβέρνηση σε αναστολή εργασίας χωρίς , έστω, μέρος του μισθού τους και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να αποφασίσει σε καιρό πανδημίας, με ένα ΕΣΥ που σήκωσε πάνω του όλο το βάρος και ήταν ήδη αποδυναμωμένο εξαιτίας των μνημονίων. Και ο τρόπος , κατά την άποψη μου, ακραίος και το αποτέλεσμα για την κοινωνία δραματικό. Θα πρέπει όλοι οι Ξανθιώτες να σταθούμε στο πλευρό τους’, υπογράμμισε.

Η ΛΑΡΚΟ

Ο κ. Σιαμίδης, με αφορμή την παρέμβαση του, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων υπερβάλλουσας θνησιμότητας της EUROSTAT για το μήνα Απρίλιο , εστίασε και στο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ:’ Δυστυχώς συνεχίζεται το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας. Η ΛΑΡΚΟ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής κοβαλτίου και νικελίου στην Ε.Ε. Μπορεί να μην είναι παγκόσμια δύναμη αλλά δεν μπορείς την κότα με τα χρυσά αυγά να την ξεπουλάς για μια σουπίτσα…Σπεύδουν να ξεκινήσουν την ηλεκτροκίνηση και την ίδια στιγμή δεν αντιλαμβάνονται την προστιθέμενη αξία που θα μπορούσαν να κερδίσουν αξιοποιώντας μια εταιρεία όπως η ΛΑΡΚΟ, απαραίτητη π.χ για τις μπαταρίες. Την χρεοκόπησαν αλλά ακόμη και σ’ αυτή την κατάσταση μπορεί να ορθοποδήσει. Μιλάμε για εταιρεία με δικά της λιμάνια, με ορυχεία, με 1.000 εργαζόμενους. Δεν μπορείς να την πετάς σα σκουπίδι όταν παράγει το περισσότερο νικέλιο σ’ όλη την Ευρώπη. Έχεις τέτοιο μονοπώλιο, τέτοιο πλούτο, και το καταστρέφεις…Πώς να προοδεύσεις…’, εκτίμησε.

Οφείλει να οργανωθεί η κοινωνία…

Δεν αρκεί η κοινωνία να θυμώνει και να ανησυχεί, οφείλει να οργανωθεί ώστε να μην καταρρεύσει, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι ήδη το ΕΠΑΜ – στο οποίο είναι συντονιστής στην Ξάνθη- ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με σύμπραξη πολιτικών αλλά και κοινωνικών φορέων, η οποία παρουσιάζει μια πολύ καλή δυναμική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά