Λευτέρης Αυγενάκης: Εκσυγχρονίζουμε και εναρμονίζουμε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, το πλαίσιο που διακρίνει, τα όπλα σκοποβολής.

-Το Ολυμπιακών προδιαγραφών σκοπευτήριο, στον Δαφνώνα της Σταυρούπολης, θα έδινε ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή, αν ενεργοποιούνταν η λειτουργία του, μετά από αρκετά χρόνια, ύπνωσης …

- Στο σκοπευτήριο του Δαφνώνα, πριν αρκετά χρόνια, σήκωνε το πιστόλι της στον στόχο και η Άννα Κορακάκη… για όσους θυμούνται και τους αγώνες που διοργανώνονταν εκεί.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λευτέρης Αυγενάκης, προϊδεάζει για εκσυγχρονισμό και εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες,  το πλαίσιο που διακρίνει τα όπλα σκοποβολής, σημειώνοντας ότι η εσωτερική ηρεμία, η ψυχραιμία και η πειθαρχία που καλλιεργεί κάποιος στη σκοποβολή, είναι απαραίτητο στοιχείο επιτυχίας, σε όλα τα επίπεδα.

Η Ανάρτηση:

Στον… στόχο!

Είτε είναι στην πολιτική, είτε στη ζωή, είτε στον αθλητισμό, η εσωτερική ηρεμία και η πειθαρχία που καλλιεργεί κάποιος στη σκοποβολή, είναι απαραίτητο στοιχείο για να επιτύχει ό,τι βάζει ως σκοπό!

Μαζί με καλούς φίλους, τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ανταλκίδα Μαρκογιαννάκη και τους εκπαιδευτές Γιάννη Ματαλλιωτάκη και Παναγιώτη Καλό, στο τμήμα σκοποβολής του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου, του οποίου είμαι μέλος, κάναμε σήμερα μια εορταστική προπόνηση με γερμανικό Mauser 8Χ57 και Mossberg 308.

Κι έρχονται και ευχάριστα νέα τις προσεχείς ημέρες για την οικογένεια της σκοποβολής και τους σκοπευτές:

 Έπειτα από 17 χρόνια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκσυγχρονίζουμε και εναρμονίζουμε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες το πλαίσιο που διακρίνει τα όπλα σκοποβολής, ρυθμίζοντας μεταξύ άλλων τους όρους χρήσης, φύλαξης και μεταφοράς τους.

Λεπτομέρειες οσονούπω…

 

Τρία σχεδόν χρόνια πριν, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020,  διασυλλογικών  Αγώνων  αεροβόλων όπλων Α΄ κατηγορίας:  Ανδρών, Εφήβων, Νεάνιδων και παίδων Α, Β , που διοργάνωσαν ο Σκοπευτικός Όμιλος “Ανδρομέδα” Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΣΚΟΑΑΠΘ  και τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον  Ομοσπονδιακό προπονητή σκοποβολής κ. Νίκο Βουδούρη  για το άθλημα, αντλώντας πολύ χρήσιμες πληροφορίες και εξέφρασε την επιθυμία του να ενεργοποιηθεί το Σκοπευτήριο του Δαφνώνα για την αθλητική δραστηριότητα των νέων της περιοχής, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Ομοσπονδιακού προπονητή ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Είμαστε βέβαιοι ότι, πολύ σύντονα, θα ακούσουμε τον γνώριμο ήχο των αναπνοών και θα απολαύσουμε την ηρεμία και την αυτοπειθαρχία των αθλητών μας, στις εγκαταστάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά