Μελίς Μάλκο -Από Γλαύκη, πήγε Αθήνα και επέστρεψε στο "Φράγμα του Θησαυρού", για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Στην Ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης φιλοξενήθηκε η  Πολιτικός Μηχανικός  Μελίς Μάλκο  με αφορμή  τη συμμετοχή της ομάδας της, «Β-Hydrogen»,  στην τελική φάση του Διαγωνισμού «Falling Walls Lab».

H πρόταση , «Breaking the Wall on Energy» επιλέχθηκε στις 7 καλύτερες προτάσεις που διαγωνίστηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Τη Μελίς Μάλκο την ανακαλύψαμε με τη βοήθεια του  «Xanthi Techlab»  του Δήμου Ξάνθης, με τον   Δημήτρη Γιαννακούδη να μας εισάγει,  στην πρόταση που υποστηρίζει.

 

Με πάθος και πολύ όρεξη για δουλειά,  η Μελίς Μάλκο μας μίλησε για τα χρόνια της εφηβείας στη Γλαύκη της Ξάνθης,  που είναι η καταγωγή της, για τη μεγάλη βοήθεια που έλαβε από την οικογένειά της,  ώστε να προετοιμαστεί και τελικά να οδηγηθεί στο πανεπιστήμιο, σημειώνοντας με πολύ χαμόγελο ότι τα όνειρά μας πρέπει να τα υποστηρίζουμε με όλη τη δύναμή μας.

Η Μελίς Μάλκο αναφέρθηκε και στην Εργοθεραπεία, που την εμπνέει και την κάνει να νιώθει τη ζεστασία και την ομορφιά της προσφοράς, σημειώνοντας ότι,  το «χόμπι» μου ταυτόχρονα το σπούδασα και το εξέλιξα σε ένα χρήσιμο εργαλείο,  στην προσωπική μου ισορροπία και στην ενίσχυση της κοινωνίας στην οποία ζω.

 

Η πρόταση:

Η εμπειρία στις Ανανεώσιμες Πηγές, ξεκινάει από το μάθημα και το Εργαστήριο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο 3ο έτος στο προπτυχιακό πρόγραμμα των Πολιτικών Μηχανικών.

Η πρόταση που εξελίχθηκε αφορά στην παραγωγή ενέργειας-υδρογώνου;- από πλωτά φωτοβολταϊκά πάνελ - που θα κατασκευάζονται εξολοκλήρου  από ανανεώσιμα υλικά.

Το ενδιαφέρον της πραγματικά εστιάστηκε στην περιοχή μας, καθώς το περιβάλλον της περιοχής του φράγματος του  «Θησαυρού» ταιριάζει με την ιδέα και δίνει μια προοπτική στον τόπο.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας μας, προκαλέσαμε την παρέμβαση του Σταύρου Ντεβέ που λειτουργεί ως Μέντορας στην ιδέα και πήραμε μια ακόμη γεύση από τον ουσιαστικό και εξωστρεφή τρόπο που λειτουργεί η Μελίς Μάλκο, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο καθαρός αέρας στα Πομακοχώρια της Ξάνθης συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στη δημιουργία, καθαρών στόχων και πολύχρωμων ονείρων.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό, η επικοινωνία της ιδέας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κάθε διαθέσιμο μέσο, η μελέτη, εξέλιξη και η δυναμική επαναπροσδιορισμού των πραγμάτων από κάθε άποψη, δείχνουν τον δρόμο της καινοτομίας, της ευελιξίας, της εξωστρέφειας, της υποστήριξης της ιδέας, του ονείρου, των στόχων μέχρι την τελική νίκη.

Το σημαντικότερο ίσως που πρέπει να υπογραμμισθεί είναι ότι,   η οποιαδήποτε «ήττα» βρεθεί στον δρόμο μας, λειτουργεί αναπόφευκτα ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για περισσότερες εμπειρίες και μεγαλύτερη δημιουργική διάθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τεχνολογία
Τοπικά