Στράτος Κοντός: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ξάνθη του Καρναβαλιού//Κινούμαστε με πάθος στους ρυθμούς του

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλες και όλους να έρθουν στην Ξάνθη, να διασκεδάσουν και να ζήσουν την μοναδική ξανθιώτικη φιλοξενία στην κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων,  απηύθυνε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός, προσκεκλημένος της ενημερωτικής εκπομπής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, σημειώνοντας ότι η πόλη της Ξάνθης είναι μία «ανοικτή αγκαλιά», που περιμένει τους επισκέπτες της για να τους προσφέρει , όπως μόνο αυτή γνωρίζει, μοναδικές στιγμές.

Είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι για το αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά για τον αριθμό των επισκεπτών, επισήμανε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε:

 «είμαστε εδώ για να απολαύσουμε το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και συνάμα είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί οι Ξανθιώτες ξεχωρίζουν για την μοναδική τους φιλοξενία, αλλά και τον τρόπο διασκέδασης τους».

Όπως τόνισε οι φετινές εκδηλώσεις, ξεχωριστές και μοναδικές από κάθε άποψη, είναι ο προάγγελος των 60ων ΘΛΕ-Ξανθιώτικο Καρναβάλι που θα διοργανωθούν την επόμενη χρονιά και ήδη ο Δήμος Ξάνθης ετοιμάζεται για την δημιουργία σχετικής πλατφόρμας διαβούλευσης, όπου θα κατατεθούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Η ζωή αυτού του θεσμού είναι οι σύλλογοι, για αυτό και εμείς είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συλλόγους, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ξάνθης, διευκρινίζοντας ότι φέτος από οργανωτικής πλευράς έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ευχαριστώντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Δήμου στο σύνολό τους, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την διοργάνωση του κορυφαίου θεσμού.

Μιλώντας σε πιο προσωπικό τόνο, ο Δήμαρχος Ξάνθης εκμυστηρεύθηκε ότι ο ίδιος για πολλά χρόνια ήταν καρναβαλιστής, συμμετέχοντας στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και φέτος θα νιώθει άβολα, που θα παρακολουθεί την παρέλαση από την εξέδρα, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή στην καρναβαλική παρέλαση ήταν μία μοναδική εμπειρία όπου συνδυάζεται το αίσθημα του εθελοντισμού με την ευχάριστη διαδικασία της παρέλασης από τους συλλόγους.

Καταλήγοντας ο κύριος Κοντός απηύθυνε πρόσκληση και για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει  ο Δήμος  Ξάνθης  σε Σταυρούπολη και Κομνηνά, όπου θα πέσει η αυλαία των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών-Ξανθιώτικο Καρναβάλι, εκδηλώσεις που, όπως είπε, του φέρνουν στο νου αξέχαστες παιδικές αναμνήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου    

 

 

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης