Παράταση στην Έκθεση του Στράτου Μυλωνά//Σήμερα στις 7 η προβολή της ταινίας

Συνεχίζει τη λειτουργία της η έκθεση του Στράτου Μυλωνά στο φουαγέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, παίρνοντας παράταση λειτουργίας για ακόμη μία εβδομάδα, έως το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, καθώς είναι πολλοί αυτοί που την επισκέπτονται και το ενδιαφέρον μεγάλο και από σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα μάλιστα, Σάββατο 30 Μαρτίου, ο Στράτος Μυλωνάς θα προβάλει στις 7 το απόγευμα, μιά ταινία, την οποία  δημιούργησε ο ίδιος και με έναν πρωτότυπο τρόπο ανοίγει τις  σελίδες της ιστορίας του ελληνισμού από την άλωση της Πόλης το 1453 μέχρι και τα επεισόδια στον Έβρο το 2020. Όσοι θέλουν να το παρακολουθήσουν μας λέει, καλό είναι να προσέλθουν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο λίγο νωρίτερα.

Ο Στράτος Μυλωνάς, που υπηρετεί σήμερα στην 139η Αυτοκινούμενη Μοίρα του Δ’Σ.Σ που εδρεύει στο Πετροχώρι Ξάνθης, έγινε γνωστός από την αποκατάσταση της σημαίας  στο Καστελόριζο, τη σημαία που ήταν ζωγραφισμένη πάνω σε βράχο σε πλαγιά βουνού του νησιού, η οποία βεβηλώθηκε με κόκκινες μπογιές, περιστατικό το οποίο είχε προκαλέσει αναστάτωση τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τότε,  οι έρευνες των αρχών είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone, που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα της εποχής, όλα έδειχναν την τουρκική πλευρά, καθώς στο νησί δεν υπήρξε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

 Στο Καστελόριζο, εκτός από την αποκατάσταση της σημαίας , σε μια τρύπα σε βράχο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό,  ο κ. Μυλωνάς ζωγράφισε την Παναγία του Καστελόριζου

Εκθέσεις του έχουν ήδη παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις και νησιά της χώρας – ανάμεσα τους η Κάσος, η Ρόδος, η Σύμη, η Χάλκη, το Καστελόριζο.

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης