Παρθενόπη Μπουζούρη: στο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία της υποκριτικής τέχνης , τον λόγο, το σώμα, τη φωνή.

Από τη μαγική Ξάνθη, στην Αθήνα, με συνεχή παρουσία στο σανίδι στο  θέατρο, τηλεοπτικά στις "Μάγισσες", εκπαιδευτικά με  διδασκαλίες στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στη Δραματική Σχολή Ιάκωβος Καμπανέλης, στη Δραματική Σχολή ‘Αρχή’ της Νέλης Καρρά, στη Δραματική Σχολή του Δήμου Πετρούπολης, στη Δραματική Σχολή Έκτη Τέχνη και τώρα πίσω στη μαγευτική Ξάνθη για λίγες μέρες, οργανώνοντας σεμινάριο-εργαστήριο, πρόσκληση-πρόκληση προς τον εαυτό μας.

Θα χρειαστούν χαλαρά ρούχα εργασίας και ένα υπόστρωμα για ασκήσεις στο πάτωμα.  

Για το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, με αφορμή τον πρόλογο από τις Βάκχες του Ευρυπίδη, στο οποίο θα είναι υπεύθυνη , μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου η Ξανθιώτισσα ηθοποιός Παρθενόπη Μπουζούρη.

Μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου μπορεί όποιος/α επιθυμεί να εγγραφεί και να διδαχθεί πως μπορεί να αξιοποιήσει σημαντικά εργαλεία της υποκριτικής τέχνης , τον λόγο, το σώμα,  τη φωνή.

Όπως σημείωσε η κ. Μπουζούρη απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με το αρχαίο δράμα, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, μουσικούς, performers, υποψήφιους ηθοποιούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καθώς σε όποιον επιθυμεί να ανέβει σε μια σκηνή και να ζήσει την εμπειρία, να αναμετρηθεί με τον εαυτό του, να ζήσει την αλήθεια του....

Στο εργαστήριο θα προσεγγισθεί  ο πρόλογος των Βακχών του Ευριπίδη, ο πρώτος δηλαδή μονόλογος και η είσοδος του Θεού Διόνυσου στην πόλη των Θηβών. Ένας θεός που συνδέεται με τη Θράκη , όπως σημείωσε χαρακτηριστικά και ένα έργο που η ίδια έχει παίξει τέσσερις φορές ερμηνεύοντας διάφορους ρόλους συμπεριλαμβανομένου του Διόνυσου.

Ακούστε την κ. Παρθενόπη Μπουζούρη.

Το εργαστήριο θα είναι βιωματικό και οι συμμετέχοντες θα εργαστούν μέσα από ασκήσεις φωνής και αναπνοής που προέρχονται από τη ρωσική παράδοση και το σύστημα της Μίρκας Γεμεντζάκη, με στόχο την απελευθέρωση του φωνητικού οργάνου και τη διερεύνηση της προσωπικής φωνητικής γκάμας του καθένα , την ενδυνάμωση της αναπνοής και τη διεύρυνση του ήχου, την ανακάλυψη των αντηχείων του σώματος και των φωνητικών ορίων.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από τα υλικά αυτά, να δημιουργηθεί  μία δραματουργία του ήχου και του λόγου, να συνθέσει ένα χορικό, μια συλλογική αφήγηση, μία σύνθεση για έναν πολυπρόσωπο και πολυφωνικό θεό, το  θεό του Θεάτρου, επισήμανε.

Η τελική σύνθεση πρόθεση της είναι  να παρουσιαστεί υπό μορφή ανοικτού μαθήματος. Εφόσον δε ο καιρός το επιτρέψει, ένα από τα μαθήματα θα πραγματοποιηθεί, σε ανοιχτό χώρο, κοντά στη φύση, αφού η  Ξάνθη προσφέρεται γι’αυτό.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου, στην οδό Λυγδών 3 στις 20,21,22&27,28,29 Σεπτεμβρίου και ώρες 18.00-21.00.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Παρθενόπη Μπουζούρη, Γεωπόνος, Ηθοποιός, Δασκάλα αγωγής λόγου και υποκριτικής, Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Δωματίου.

Μαθήτευσε δίπλα στην Άντζελα Μπρούσκου και την Ειρήνα Προμτοβα, Καθηγήτρια στην έδρα της Αγωγής Λόγου στο Πανεπιστήμιο του Gidis στη Μόσχα.

Έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στη Δραματική Σχολή Ιάκωβος Καμπανέλης,στη Δραματική Σχολή ‘Αρχή’ της Νέλης Καρρά, στη Δραματική Σχολή του Δήμου Πετρούπολης, στη Δραματική Σχολή Έκτη Τέχνη καθώς και σε σεμινάρια και εργαστήρια.

Πληροφορίες για συμμετοχή στο σεμινάριο και εγγραφές στο τηλ. 6973498913.

Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά