Η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και του Μορφωτικού Συλλόγου Αγιάσματος, σήμερα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Σήμερα στις 8 το βράδυ, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2014, η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης , που θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της, στο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης

Τη χορωδία διευθύνει ο Θεόδωρος Μανώλης

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η σειρά των θεμάτων:

1.Τον Υπερούσιον  (Βυζαντινόν του Μάριου Τόκα)

2.Όμορφη Πόλη  (Μίκη Θεοδωράκη)

3.Ατέλειωτη Ζωή  (Χρήστου Λεοντή)

4.Με την Ελλάδα καραβοκύρη  (Μάνου Χατζιδάκη)

5.Μάτια μου μάτια μου (Σταύρου Κουγιουμτζή)

6.Κάπου νυχτώνει (Σταύρου Κουγιουμτζή)

7.Η νύχτα μυρίζει γιασεμί (Μάριου Τόκα)

8.Οδός Αριστοτέλους (στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος , μουσική: Γιάννης Σπανός)

9.Όταν ανθίζουν Πασχαλιές (Σταύρου Κουγιουμτζή)

10.Όλα καλά κι όλα ωραία ( Σταύρου Κουγιουμτζή)

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Η μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1962 από τον  Τηλέμαχο Μεταλλινό. Από το 1983 αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Το 1992 ο ιδρυτής της παραδίδει τη χορωδία στον σημερινό της Μαέστρο Θεόδωρο Μανώλη.

Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 250 εμφανίσεις σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι κριτικές που απέσπασε κατά καιρούς για τον τρόπο ερμηνείας των έργων που παρουσιάζει είναι πολύ κολακευτικές. Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι ποικίλο. Έχει ερμηνεύσει διάφορα έργα όλων των εποχών και ιδιαίτερα Ελλήνων συνθετών σύγχρονων και παλαιοτέρων. Σήμερα αποτελεί τμήμα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Θα ερμηνεύσει τραγούδια σύγχρονων συνθετών καθώς και κάποια από την Ελληνική Λαϊκή Παράδοση.

Στο πιάνο ο Γιάννης Πανταζόγλου

Διευθύνει ο Θεόδωρος Μανώλης


Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγιάσματος

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγιάσματος ιδρύθηκε το 2010. Από την ίδρυσή  του έχει αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα σε διάφορους τομείς. Στα πλαίσια του συλλόγου λειτουργούν διάφορα τμήματα όπως: χορού, αθλητισμού, χορωδίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικών εκδηλώσεων και όχι μόνο. Κορυφαία δράση του συλλόγου είναι αυτή του ανταμώματος του απανταχού Αγιασματιωτών. Η χορωδία επιδίδεται προς το παρόν στον παραδοσιακό τομέα με σκοπό την ερμηνεία και έντεχνων τραγουδιών.

Τη χορωδία διευθύνει ο Θεόδωρος Μανώλης.

Καρναβάλι
Πολιτιστικά