Το παρών της Ξάνθης στα συλλαλητήρια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ ( Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα) από τη Βόρειο Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ , που συνδιοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Γραμματέας του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου αναφέρθηκε στη σημερινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη στα οργανωτικά θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, στην οποία θα παραστούν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης- αλλά  κυρίως εστίασε στην ουσία της διαδήλωσης με τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν υπάλληλοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Παρά την προσπάθεια της διοίκησης του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης να υπάρξει οργανωμένη, μαζική κάθοδος στη Θεσσαλονίκη με μισθωμένο λεωφορείο, δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση από τη βάση με αποτέλεσμα να μεταβούν τελικά με ίδια μέσα στη συμπρωτεύουσα όσες και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, δηλώνει ότι το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης φυσικά και θα είναι παρών στη διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Όπως και στην περίπτωση του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, δεν εκδηλώθηκε το απαιτούμενο ενδιαφέρον ώστε να μισθωθεί λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο. Ο κ. Μπεμπεκίδης επεσήμανε ότι η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με ίδια μέσα όσων επιθυμούν να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΠΑΜΕ

Δύο λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Ελευθερίας αύριο στις 14:00 για Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας μέλη και φίλους της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι), του ΜΑΣ (φοιτητές), της ΠΑΣΥ(αγρότες) και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 18:00, αύριο Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ, κ. Κώστας Βογιατζής, επισήμανε την πολύ καλή προετοιμασία της τοπικής Γραμματείας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εργατικό Κέντρο από το ΠΑΜΕ και την Λαϊκή Επιτροπή ώστε να ενημερωθούν εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι για όλα όσα θα κληθούν- όπως είπε- να αντιμετωπίσουν από το Σεπτέμβριο και μετά.

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Αύριο στις 19:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, καλούν Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του κόμματος, την τοπική κοινωνία :’ ώστε αυτός ο Σεπτέμβρης να στείλει το μήνυμα για αφετηρία ανατροπής’ – όπως υποστηρίζουν σε σχετικές ανακοινώσεις- των αδιέξοδων πολιτικών της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης αλλά και της συρρίκνωσης κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Δημήτρης Πολυχρόνης, ανάλογα με την ανταπόκριση του κόσμου η Ν.Ε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να μισθώσουν λεωφορεία για την μετακίνηση στη συμπρωτεύουσα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αύριο στις 14:00 το μεσημέρι μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη, φίλοι και μέλη της Αριστερής, Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Ξάνθης, οι οποίοι θα διαδηλώσουν στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Καμάρα :’με μαζικούς αγώνες θα ανατρέψουμε την βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης’, επισημαίνει στην ανακοίνωση- πρόσκληση που εξέδωσε.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν και φέτος οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εν ενεργεία και εν αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών οι οποίοι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στη σημερινή διαμαρτυρία συμμετέχουν δια των Ενώσεων και Συλλόγων τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την Ξάνθη.

Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση», όπως λένε, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

Ακούστε τον Γραμματέα του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Βασιλειάδη να αναφέρεται στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ , τον εκπρόσωπο της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ κ. Βογιατζή να ενημερώνει για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και τον εκπρόσωπο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολυχρόνη να ενημερώνει για το κάλεσμα της Ν.Ε και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την τοπική κοινωνία στα συλλαλητήρια της ΔΕΘ.

05.09.14 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ by Radio899 on Mixcloud

05.09.14 ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ by Radio899 on Mixcloud

04.09.14 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά