Επετειακή έκδοση –αφιέρωμα στα 50 χρόνια Θ.Λ.Ε εμπεριέχεται στο φετινό πρόγραμμα

Υπό την επιμέλεια του φιλόλογου-συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλου ετοιμάστηκε, και θα συμπεριληφθεί στο φετινό πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, μια έκδοση –αφιέρωμα στα πενηντάχρονα που φέτος συμπληρώνει το Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος ο συγγραφέας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ‘Τα Νέα της Πόλης’, με τη συνδρομή πολλών συμπολιτών οι οποίοι ξεκλείδωσαν μνήμες από τα πρώτα χρόνια εορτασμού των εκδηλώσεων είτε με κείμενα είτε με φωτογραφικό υλικό, αυτή η έκδοση θα περιλαμβάνει την μεγάλη και ανεξίτηλη πορεία μέσα στο χρόνο του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού που αναμφισβήτητα πλέον αποτελεί στοιχείο της παραδοσιακής ταυτότητας της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Μουσόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης – κάποιες σε συνεργασία και με τοπικούς συλλόγους  (28 Ιανουαρίου στις 20:00, στο Π αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες από το τμήμα ιστορίας/πολιτισμού του Ιδρύματος και αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο του π. Νικολάου Κυνηγόπουλου από το Σύλλογο Ποντίων και το Ίδρυμα στις 30 του μήνα, στις 19:30 στο Π)   καθώς και στην εκδήλωση με θέμα: ’Ζητήματα Εθνικής Άμυνας’ που συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων ‘Χατζηγυριώτες’ και το Σωματείο ‘Ενωμένη Ρωμηοσύνη’, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Πηγαδίων- απέναντι από την εκκλησία- στις 18:15 με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στις οποίες είναι εισηγητής.

Ακούστε την συνέντευξη.

 

27.01.15 ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ by Radio899 on Mixcloud

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά