Αλέκος Κοντός: Πότε θα απομακρυνθούν οι μετανάστες και πότε θα λειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων;

Ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης κατέθεσε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 ο Αλέξανδρος Κοντός, βάζοντας για μία ακόμη φορά στο τραπέζι το θέμα που απασχολεί όλη την Ξάνθη σχετικά με την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Γιάννη Πανούση

ΘΕΜΑ: «Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης»

Με την μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, οι παράνομοι μετανάστες που κρατούνταν στα Κέντρα Κράτησης, αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καμία πρόνοια για τον τρόπο διαβίωσής τους και χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας της ελληνικής κοινωνίας από ενέργειες οι οποίες οφείλονται σε παραβατικές συμπεριφορές τους. Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων, από τους 460 μετανάστες έμειναν 115 προς το παρών, χωρίς να είναι γνωστό αν αυξηθεί ο αριθμός αυτός στο μέλλον. Παράλληλα υπήρξαν εντολές οι αστυνομικοί που είχαν επωμιστεί την φύλαξη αυτών, να μειωθούν από 125 που ήταν σε 85, γεγονός που δυσχεραίνει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Κέντρου.

Δεδομένου ότι στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η μεταφορά των μεταναστών από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης σε άλλα Κέντρα και η λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της απομάκρυνσης όλων των παράνομων μεταναστών από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης;
2. Θα λειτουργήσει από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης;
3. Θα παραμείνει επαρκής αστυνομική δύναμη για τη φύλαξή τους έως ότου απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες ;
4. Έως ότου κλείσει το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, οι αποσπασμένοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας αστυνομικοί θα πληρούν το κριτήριο της εντοπιότητας όπως είναι δίκαιο για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους επιβεβλημένο ή δεν θα προσμετρηθεί καθόλου το συγκεκριμένο κριτήριο;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Κοντός

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Πολιτικά
Τοπικά