Πρόγραμμα Επιμορφώσεως διαρκείας τριών μηνών, με θέμα: «ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΜΟΣ» Δηλώστε συμμετοχή.

-Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να κατατεθεί ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ieramxp@gmail.com, ή στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου από 09:00 έως 13:30.

-ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

-ΩΡΑ : 16:00 – 19:00

-ΤΟΠΟΣ: ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΑΠΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΕΩΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Γνωστοποιείται ότι η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου οργανώνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης και το Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο και πρόκειται να λειτουργήσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2015,  το νέο Πρόγραμμα Επιμορφώσεως διαρκείας τριών μηνών,  με θέμα: «ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΜΟΣ».

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα κυριότερα θεωρητικά, μεθοδολογικά και ερευνητικά ζητήματα που θέτουν οι μελέτες για τον αυτισμό.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο συνθέτει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση με την έρευνα και εξετάζει με ολοκληρωμένο τρόπο όλους τους τομείς που αφορούν στην εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό.

Καινοτόμο στοιχείο του προγράμματος συνιστούν οι θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις που συνδυάζουν τις γνώσεις σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Ένταξης. Συνεπώς, τα στοιχεία που συνθέτουν τη φυσιογνωμία του ΕΠΕ είναι η επιστημονική προσέγγιση την οποία εφαρμόζει, ο εξ' ορισμού επιστημονικός του προσανατολισμός, καθώς και η έμφαση στις ποιοτικές κυρίως μεθόδους έρευνας και ιδιαίτερα στην ενταξιακή προσέγγιση

Διδάσκων του ΕΠΕ της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του ΠΤΔΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα εποπτεύεται από την Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ κυρία Πολυχρονοπούλου Σταυρούλα.

  • Ειδικότερα το ΕΠΕ σκοπεύει:
  • Να  εισάγει τις/τους εκπαιδευόμενους/ες στους κυριότερους σύγχρονους προβληματισμούς για τον αυτισμό.
  • Να συμβάλει στην κατανόηση του χαρακτήρα των κοινωνικών σχέσεων και ιδεολογιών, διαγνωστικών κριτηρίων.
  • Να παρέχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση σε κοινωνικά ευαίσθητους τομείς όπου διαμορφώνονται οι πολιτικές της ισότητας και της ένταξης.

Να συνδέσει τις παρεχόμενες γνώσεις με τις διεθνείς εξελίξεις στις σχετικές επιστήμες, ερευνητικές κατευθύνσεις και ειδικότητες.

Στο ΕΠΕ γίνονται δεκτοί για την απόκτηση της Πιστοποίησης εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, γονείς παιδιών με  αναπηρία και μη, ειδικοί επιστήμονες και ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται για το γεμάτο προκλήσεις τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Ο αριθμός των εισακτέων δεν θα υπερβαίνει τους 1000.

Για την Πιστοποίηση απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια τριών (3) μηνών. Στη λήξη του ΕΠΕ υποβάλλονται σε γραπτή εξέταση. Για την απόκτηση της Πιστοποίησης απαιτείται η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων, ενώ δικαιούνται οι συμμετέχοντες 9 ώρες απουσίας. Οι  βασικές μέθοδοι διδασκαλίας του ΕΠΕ είναι: α)διαλέξεις, εισηγήσεις και ομάδες εργασίας (workshops), β) προφορικές παρουσιάσεις εργασιών που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου από τις/τους συμμετέχοντες με στόχο την ανάπτυξη της αυτενέργειας. 

Οι συμμετέχοντες αξιολογούνται στη βάση της προφορικής συμμετοχής σε κάθε μάθημα. Η επιτυχής παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη γραπτή πιστοποίηση στο τέλος του τριμήνου.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά