Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «Ο ΑΡΙΩΝ» στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών – Θρακιώτικο Καρναβάλι που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει την καινούρια του μουσική παράσταση με την συμμετοχή φίλων του μουσικών και τραγουδιστών και μικρής παιδικής χορωδίας.
Η παράσταση θα δοθεί με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 20:00, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και ‘ανοίγει’ το φετινό πρόγραμμα των Θ.Λ.Ε.
Διάρκεια : 90΄
Η χορωδία της Ξάνθης ΑΡΙΩΝ μετά την αποχώρηση του επί 24 χρόνια μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου συνεχίζει την δημιουργική της πορεία ως φωνητικό συγκρότημα με την διεύθυνση του επί 10 χρόνια συνοδού της στο πιάνο Τριαντάφυλλου Σφυρή και επιχειρεί να ανανεώσει το είδος του χορωδιακού τραγουδιού εισάγοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα το ακροατήριο.
Τη νέα περίοδο εγκαινίασε πέρυσι με την παράσταση «ΕΝΑΣ ΑΡΙΩΝ … ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ» που όσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν ταξίδεψαν σε πρωτόγνωρα μουσικά μονοπάτια.
Στην φετινή παράσταση «ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ» συμμετέχουν:
Ο μαέστρος του ‘ΑΡΙΩΝΑ’ κ.Τριαντάφυλλος Σφυρής κάλεσε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την παράσταση, γνωστοποίησε το πρόγραμμα και εξήγησε πως και γιατί εντάχθηκαν οι νέες τεχνικές στο πρόγραμμα του συγκροτήματος.
Ακούστε τον κ. Τ.Σφυρή.
Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου