Μονοπάτι Πολιτισμού και πρόσθετες ενισχυτικές παρεμβάσεις φιλοδοξούν να μετεξελίξουν την πόλη την πόλη της Ξάνθης από πέρασμα σε στοχευμένο τουριστικό προορισμό

Μονοπάτι Πολιτισμού, περιπατητικές διαδρομές κοντά στην πόλη και αξιοποίηση του παραδοσιακού νερόμυλου της Ξάνθης φιλοδοξούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά της μέχρι τώρα τουριστικής ταυτότητας της πόλης και από τουριστικό πέρασμα να την μετεξελίξουν σε στοχευμένο τουριστικό προορισμό της ευρύτερης περιοχής.

Ακούστε τις συνεντεύξεις με την κ. Λ.Καρρά και τον κ. Α.Ίκκο.

 

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου η ιδρύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού , νυν αντιπρόεδρος της και δημιουργός του προγράμματος ‘Μονοπάτια Πολιτισμού’, κ. Λυδία Καρρά, ενημέρωσε για το συνολικό σχεδιασμό που ξεκίνησε η Εταιρεία σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, φορείς και συλλόγους της περιοχής, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στη μεγάλη διαδρομή των 72 χλμ περίπου – από την Παλιά Πόλη έως το δασικό χωριό – που θα διεκδικήσει την ευρωπαϊκή πιστοποίηση και φυσικά πρωταγωνιστεί στο σχεδιασμό αλλά και σε μια σειρά πρόσθετων, παράλληλων και ενισχυτικών με το κεντρικό σημείο αναφοράς, δηλαδή το μονοπάτι, δράσεων.

Η περίπτωση της Ξάνθης, με αφετηρίες μονοπατιών εξαιρετικά κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, προσφέρεται προς περαιτέρω αξιοποίηση πολλαπλασιάζοντας τα προσδοκώμενα από το πρόγραμμα οφέλη.

Ήδη, υπενθύμισε η κ. Καρρά, προστέθηκαν, αξιοποιήσιμα για περιπατητικές διαδρομές, μονοπάτια που ξεκινούν από τις παρυφές του παραδοσιακού οικισμού καθώς και η πλήρης αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου στην Παλιά Πόλη.

Από την πλευρά του ο κ. Άρης Ίκκος- εισηγητής στην σημερινή ημερίδα όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προοπτικές του, στις 16:15 στο Π των Καπναποθηκών του Ι.Θ.Τ.Π – επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε ) απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και στους κλάδους που αναπτύσσονται γύρω από αυτόν, δηλαδή από παραγωγούς μέχρι επαγγελματίες της εστίασης, επισήμανε τα παράλληλα ‘παράπλευρα’ οφέλη που δύναται να προσδώσει στην τοπική οικονομία ένα εγχείρημα όπως αυτό της Ξάνθης. Τόνισε ότι ο περιπατητικός τουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία με αποτέλεσμα να καθίσταται εύκολη η πρόσβαση του τουριστικού αυτού προϊόντος στις ενδιαφερόμενες ομάδες –στόχους (target groups) της τουριστικής αγοράς. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε είναι πρόθυμο να βοηθήσει  τους ενδιαφερόμενους ντόπιους επιχειρηματίες.

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά