Ο ‘Βαλκανικός Γάμος’, η τριεθνής παραδοσιακή συνάντηση Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας στις Θ.Λ.Ε/ Το Λύκειον Ελληνίδων παρουσιάζει ένα υπερθέαμα με 170 χορευτές και 27 μουσικούς

Ένα μοναδικό υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ξανθιώτες και επισκέπτες, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο ‘Κ. Καραθεοδωρή’ της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ, στα Κιμμέρια, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης με κορυφαία παραδοσιακά συγκροτήματα της Βουλγαρίας, το PHILIP KOUTEV  και της Σερβίας, το ENSEMBLE KOLO.

Είναι η τριεθνής παραδοσιακή συνάντηση ‘Βαλκανικός Γάμος’, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα πλαίσια των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών στην Ξάνθη και τους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί σε Βουλγαρία και Σερβία.

Το κύρος των δυο επαγγελματικών παραδοσιακών συγκροτημάτων της Σερβίας και της Βουλγαρίας είναι αδιαμφησβήτητο τόσο στις χώρες τους , όσο στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την υφήλιο.

Η πολιτιστική εξωστρέφεια του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, η οποία μεθοδικά και συντονισμένα οργανώνεται και υλοποιείται εδώ και χρόνια –σ.σ: που μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί από τον μέχρι και σήμερα απολογισμό αφού οι βραβεύσεις και οι διακρίσεις το αποδεικνύουν- είχε σαν αποτέλεσμα τη σύμπραξη αυτής  της πρωτόγνωρης  για τα δεδομένα της Ξάνθης διοργάνωσης.

Η ένταξη της διοργάνωσης αυτού του επιπέδου στις Θ.Λ.Ε δεν αναδεικνύει μόνο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Ξάνθης, ο οποίος γεννήθηκε, εξελίχθηκε και καθιερώθηκε από τη σύμπραξη παράδοσης και ψυχαγωγίας, αλλά διευρύνει τους ορίζοντες του ίδιου του θεσμού προβάλλοντας το ποιοτικό του εκτόπισμα στο Βαλκανικό χώρο και ισορροπώντας τον πυλώνα της λαογραφίας με εκείνον της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας. (Σ.Σ.: οφείλουμε να σημειώσουμε και να παραδεχθούμε σε αυτό το σημείο, άλλωστε το πράττει το ίδιο το Λύκειον Ελληνίδων, ότι όλοι οι λαογραφικοί σύλλογοι της Ξάνθης, στο σύνολο τους, στηρίζουν το θεσμό δίνοντας κάθε χρόνο τον καλύτερο εαυτό τους).

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Ευτέρπη Στάντσιου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ενημέρωσε για την διοργάνωση, για την επιτυχή έκβαση της οικονομικής στήριξης της εκδήλωσης ευχαριστώντας δημόσια και επώνυμα όλους όσους συνέδραμαν ώστε να υλοποιηθεί και κάλεσε τους Ξανθιώτες να παραστούν στην εκδήλωση και να υποδεχθούν τους πολλούς φιλοξενούμενους φίλους από τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Το Λύκειον Ελληνίδων μίσθωσε λεωφορεία για την δωρεάν μετακίνηση των συμπολιτών, τα οποία θα αναχωρήσουν μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης,  στις 18:15 και στις 18:45.

Ακούστε την κ. Ε.Στάντσιου, η οποία ενημερώνει παράλληλα και για το σύνολο των εκδηλώσεων με τις οποίες συμμετέχει στις φετινές Θ.Λ.Ε το Λύκειον Ελληνίδων.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά