Σήμερα η έναρξη των Θ.Λ.Ε –Ξανθιώτικο Καρναβάλι/Ο Δήμαρχος Ξάνθης καλεί Ξανθιώτες και επισκέπτες στη μεγάλη γιορτή της πόλης

Στη μεγάλη γιορτή της Ξάνθης, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι, κάλεσε ντόπιους και επισκέπτες  ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Το ραντεβού σήμερα στις 18:00 στην κεντρική σκηνή, στην κεντρική πλατεία, με ένα μοναδικό θέαμα ήχων, χορών και εντυπωσιακών φωτισμών.

Πανέτοιμες οι ομάδες κρουστών Ηχοποιοί, με το Νίκο Τουλιάτο, και Ηχόδραση με τη Χρύσα Μωραΐτη, να παρουσιάσουν ένα εκρηκτικό μείγμα ρυθμού και κίνησης, με τα πνευστά όργανα να ακολουθούν συνοδεία φωνής και όλο το ηχόχρωμα των Βαλκανίων να γίνεται το μουσικό σήμα της μεγάλης γιορτής!

Η έναρξη του πλέον λαοφιλούς θεσμού της Ξάνθης από το Δήμαρχο Ξάνθης σήμερα το απόγευμα θα γίνει κατά τη διάρκεια της παραπάνω μουσικής τελετουργίας.

Ο Δήμαρχος, επισήμανε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που οι ίδιοι οι Ξανθιώτες προσέδωσαν στο θεσμό που οι ίδιοι δημιουργήσαν, είναι και ειδοποιός διαφορά της Ξανθιώτικης διοργάνωσης με άλλες αντίστοιχες :’ το πάντρεμα της παράδοσης και της λαογραφίας με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση καθιστούν μοναδικές τις Θ.Λ.Ε. και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Αυτό δεν το συναντάς πουθενά και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αποτελεί έμπνευση των ανθρώπων της Ξάνθης από το ξεκίνημα του θεσμού μέχρι και σήμερα. Η ψυχή των Θ.Λ.Ε είναι οι σύλλογοι της Ξάνθης, Λαογραφικοί και Καρναβαλικοί. Η δύναμη του θεσμού είναι οι Ξανθιώτες.’

Εστίασε στη μεθοδική και με προσεκτικά βήματα οργανωμένη εξωστρέφεια του θεσμού, η οποία χρόνο με το χρόνο προσδίδει νέα διάσταση σε ότι αφορά την εξέλιξη του, αφού καθιερώνεται πλέον και στις γειτονικές χώρες ως μια μοναδική πολυδιάστατη πολιτιστική πρόταση και στο κομμάτι της παράδοσης αλλά και της ψυχαγωγίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε δημόσια τους εργαζόμενους του Κέντρου Πολιτισμού αλλά και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης, οι οποίοι ακούραστα και πέραν –όπως είπε- του οχταώρου, εργάζονται για μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά