Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019. Πλημμύρισε η κεντρική πλατεία της Ξάνθης στην επίσημη έναρξη του θεσμού.

Ο Νίκος Τουλιάτος με τους "Ηχοποιούς" συνόδεψαν  τον Δήμαρχο της Ξάνθης στην επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2019.

Η ομάδα Ηχόδραση και η Χρύσα Μωραΐτη τραγούδησαν "μαγικά" και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ξάνθης  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κήρυξε την έναρξη των γιορτών στην πλατεία Δημοκρατίας που βούλιαξε κυριολεκτικά από κόσμο.

Ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία του θεσμού, στις δυνατότητες για εξέλιξη, στη δυναμική των Συλλόγων που στηρίζουν τις γιορτές και εγγυώνται την επιτυχία τους, καταλήγοντας: "Η Πόλη, που επικοινωνεί, αλλά και διαφωνεί δημιουργικά, που δέχεται τις προκλήσεις και τις μετατρέπει σε παραγωγικό έργο, είναι καθόλα έτοιμη να μας παρασύρει, για ακόμη μια φορά, να μας συναρπάσει, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε το μοναδικό Ξανθιώτικο Καρναβάλι".

Ακούστε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο:

Η ομιλία του Δημάρχου Ξάνθης:

«Οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, το μοναδικό Ξανθιώτικο Καρναβάλι, έχει καταφέρει να καθιερωθεί, εδώ και 54 χρόνια, στη συνείδηση όλων, ως ένας θεσμός, μια γιορτή, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Ξάνθης.

Φίλες και Φίλοι,

Η Ξάνθη γιορτάζει, όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη πόλη.

Είμαι βέβαιος ότι οι γιορτές αυτές θα συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στο χρόνο, με όπλο την ποιότητα και την υπευθυνότητα, γιατί πάντα θα υπάρχουμε εμείς οι Ξανθιώτες, αλλά και οι φίλοι της Ξάνθης, που αγαπούν και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτόν τον υπέροχο θεσμό.

Έχουμε την ευθύνη, όχι μόνο απέναντι στον εαυτό μας και στην οικογένειά μας, αλλά πρώτα από όλα στην κοινωνία, στον κόσμο της Ξάνθης.

Σεβόμενοι το χθες, χτίζουμε το αύριο πάνω στα συμπαγή, σταθερά θεμέλια του πολιτισμού μας, μαζί με τους συμπολίτες μας και έχουμε δείξει περίτρανα τις δυνατότητές μας.

Τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων κρατούν γερά τα θεμέλια των παραδόσεων και των εθίμων και μεταφέρουν την πλούσια κληρονομιά στις νεότερες γενιές.

Δημιουργούμε μαζί, κάτι μοναδικό, διαχρονικό και άξιο θαυμασμού. Δημιουργούμε Πολιτισμό!

Κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά, κάνουμε το καλύτερο για την Ξάνθη, τους ανθρώπους της, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας!

Συμβιβασμοί και εκπτώσεις δε χωράνε, δε νοούνται.

Είμαστε «δεσμευμένοι» μόνο με την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες.

Φίλες και φίλοι,

Η Πόλη, που επικοινωνεί, αλλά και διαφωνεί δημιουργικά, που δέχεται τις προκλήσεις και τις μετατρέπει σε παραγωγικό έργο, είναι καθόλα έτοιμη να μας παρασύρει, για ακόμη μια φορά, να μας συναρπάσει, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε το μοναδικό Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που και σήμερα είστε εδώ, αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων.

Εύχομαι να είμαστε γεροί, υγιείς, σοφότεροι, δυνατότεροι και περισσότεροι,  να γιορτάσουμε και του χρόνου πάλι μαζί την Ξάνθη μας.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να ξεκινήσουμε τη μεγάλη μας Γιορτή με ήχους και εικόνες που ενθουσιάζουν!

Καλή Αποκριά!»

 

 

Τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Ξάνθης.

 

 

 

Αμέσως μετά ο Βασίλης Καρράς, ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής, αποθεώθηκε από τους Ξανθιώτες που πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Ξάνθης,  σε μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη συμμετοχή του κόσμου στην επίσημη έναρξη του θεσμού.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά